Situaţie îngrijorătoare în mai multe şcoli din ţară! Cursurile ar putea fi suspendate din cauza frigului din sălile de curs

Meteorologii nu au veşti deloc bune! Frigul se instalează, iar în multe şcoli din ţară copiii tremură în sălile de curs.

Stirile Kanal D, joi 15 noiembrie 2018 , 11:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Câteva mii de copii tremură în sălile de clase, în grădiniţe sau internate. Elevii stau la ore cu căciuli, geci şi chiar cu mânuşile în mâini. Asta pentru că autorităţile locale au întârziat lucrările de modernizare la reţelele de căldură.

Acestea au început încă de anul trecut, dar între timp, din lipsă de oameni, au fost oprite. Acum, inspectoratul şcolar a decis să scurteze orele, iar dacă situaţia continuă, în unele locuri se ia în calcul chiar şi suspendarea cursurilor.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vom asista la un proces de răcire a vremii care se va resimţi în toate regiunile până la sfârşitul acestei săptămâni. Joi, când aerul rece siberian ajunge în România, se face face foarte frig. Masa de aer va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă.

"Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane", a precizat Alina Şerban, meteorolog ANM, într-o intervenţie la un post tv.

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pe două săptămâni, valabilă pentru intervalul 12- 26 noiembrie 2018. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

Te-ar putea interesa si