Fostul campion a obtinut eliberarea conditionata, marti, 29 august, fiind ultima zi de detentie.

Totusi, o situatie neasteptata a avut loc: politistii suceveni l-au asteptat la poarta penitenciarului, de unde l-au dus in arestul IPJ Suceava.
Motivul l-a constituit un mandat european de arestare, emis de autoritatile britanice inca din anul 2013, potrivit MonitorulSV.

Asa cum sunt procedurile de extradare dintre state, punerea in executare a mandatului a fost amanata pana cand Ignat si-a ispasit pedeapsa din Romania.

Noile acuzatii pentru care trebuie sa raspunda Ghita sunt foarte grave: autoritatile britanice sustin ca acesta a fost recuperator de datorii pentru un om de afaceri, conditii in care este pus sub acuzare pentru rapire si santaj.

Faptele pentru care a fost condamnat la 4 ani de inchisoare

In dosarul procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Suceava, Ignat a fost judecat si gasit vinovat pentru ca a fost complice, in vara anului 2010, la scoaterea din bancomate a aproximativ 150.000 de dolari australieni (circa 100.000 de euro) prin folosirea de dispozitive de skimming, care copiaza banda magnetica a cardului introdus in bancomat, fiind folosita si o camera de luat vederi pentru a retine codul PIN al cardului.

Faptele au fost comise in special la ATM-uri din orasele de pe coasta de est a Australiei (Sidney, Melbourne etc.), iar, asa cum aratau anchetatorii in rechizitoriu, rolul principal al lui Gheorghe Ignat era acela de „a sta de sase”, mai exact de a asigura paza, principalul autor al faptelor fiind un anume Catalin Zamfirescu, din municipiul Brasov.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Inculpatul Gheorghe Ignat a plecat in Australia in scopul comiterii de infractiuni de criminalitate informatica, disimulandu-l sub aparenta necesitate a efectuarii de antrenamente in aceasta tara in vederea participari la gale tip MMA (arte martiale mixte), dar si pentru a vizita biserici romanesti apartinand

cultului baptist”, au aratat procurorii DIICOT.
Pentru faptele de mai sus, acesta a primit 4 ani de inchisoare cu executare. Sentinta definitiva din acest dosar a fost data in iunie 2015.
In acelasi dosar au mai fost condamnati, tot la cate 4 ani de inchisoare, alti doi suceveni: Nicolae Sergiu Ceausu, de 39 de ani, si Ovidiu Ionut tilea, in varsta de 31 de ani.
Ignat mai executase anterior si perioade de arest preventiv in acest dosar, astfel ca a avut dreptul de a solicita eliberarea conditionata in luna august a acestui an.

Acuzat ca a sechestrat, a dus cu forta in padure si a agresat un datornic

Daca pentru faptele amintite mai sus Ignat si-a ispasit pedeapsa, el va avea de acum de raspuns in fata autoritatilor judiciare britanice, pentru fapte din anul 2007

Victima este un cetatean englez care ar fi datorat o suma mare de bani unui arab, ce ar fi apelat la suceveanul Ignat,.

in februarie 2007, Ignat, care lucra ca bodyguard in Anglia, l-ar fi luat de la aeroport pe englezul in cauza si l-ar fi sechestrat intr-un autoturism, amenintandu-l cu acte de violenta daca nu restituie datoria arabului.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

in septembrie 2007, „Ursul Carpatin” ar fi intrat in casa aceluiasi cetatean englez si l-ar fi dus cu forta intr-o padure, unde l-ar fi legat si batut.

In cazul acestor acuzatii deosebit de grave ale autoritatilor din Marea Britanie, Ignat se bucura inca de prezumtia de nevinovatie.

Urmatorul pas in acest dosar va consta in extradarea lui Ignat in Marea Britanie.  Abia acolo acestuia ii vor fi comunicate oficial toate acuzatiile, iar suceveanul va avea posibilitatea de a se apara, daca ia in calcul aceasta varianta.

Citeste continuarea pe MonitorulSV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si