Situatie trista la ISU Constanta. Autospecialele sunt atat de vechi incat iese fum negru si inecacios din ele

Daca vedeti pe strazi niste camioane din care iese un fum negru si inecacios, nu sunati la pompieri! Ale lor sunt! Autospecialele din dotarea ISU Constanta sunt vechi de peste 30 de ani.

Author: V.P. luni 19 februarie 2018 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceasta autospeciala de pompieri care emana un fum dens si negru merge la un incendiu. Masina ISU pare ca ia foc, iar pompierii care merg la interventie se-ntreaba uneori ce e mai periculos: sa se lupte cu focul, sau sa mearga cu o autospeciala de pe vremea comunismului.

- Ca sa va faceti o idee cat de veche este aceasta masina de pompieri, am sa va dau un singur exemplu. Eu m am nascut in 1988 iar aceasta autoscara a intrat in dotarea autoritatilor in 1985.

Citeste si: Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023. Iată categoriile ce pot beneficia de acestea- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Anca Chirita,  purt cuv ISU Constanta: Cinci dintre autospecialele noastre au o vechime de peste 30 de ani. Din totalul autospecialelor de la nivelul judetului 23 au vechime de peste 10 ani.
 
- Trebuie sa o duca tractate la un incendiu.

Nici nu au asigurari, multe masini de pomieri nu au asigurari. Un preiten de-al meu a picat la mica intelegere cu ei.
 
In decembrie 2017 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a primit autospeciale noi, dar din pacate sunt mult prea putine. Numai cei mai norocosi dintre salvatori au ocazia sa le foloseasca la interventii.

 
Anca Chirita  purt cuv ISU Constanta: O autospeciala cu tratament hyperbaric, o autoscara, iar acestea au o vechime de niciun an.
 
-Guvernul ar trebui sa se gandeasca la toti inclusiv la pompieri ca si ei is risca viata pentru noi.

 
Anca Chirita, purt cuv ISU Constanta: Din ce am inteles, la nivel national se vor achizitiona 500 de autospeciale de stins incendiii, o parte din acestea vor aunge si in judetul Constanta.
 
De-a lungul timpului pompierii  au fost acuzati de oameni ca ajung tarziu la incendii si de multe ori au fost chiar actionati in instanta. Putini stiu, insa, ca salvatorii pornesc de cele mai multe ori  in misiuni periculoase cu aceste autospeciale vechi de 30 de ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si