Aceasta autospeciala de pompieri care emana un fum dens si negru merge la un incendiu. Masina ISU pare ca ia foc, iar pompierii care merg la interventie se-ntreaba uneori ce e mai periculos: sa se lupte cu focul, sau sa mearga cu o autospeciala de pe vremea comunismului.

- Ca sa va faceti o idee cat de veche este aceasta masina de pompieri, am sa va dau un singur exemplu.

Eu m am nascut in 1988 iar aceasta autoscara a intrat in dotarea autoritatilor in 1985.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Anca Chirita,  purt cuv ISU Constanta: Cinci dintre autospecialele noastre au o vechime de peste 30 de ani. Din totalul autospecialelor de la nivelul judetului 23 au vechime de peste 10 ani.
 
- Trebuie sa o duca tractate la un incendiu. Nici nu au asigurari, multe masini de pomieri nu au asigurari. Un preiten de-al meu a picat la mica intelegere cu ei.
 
In decembrie 2017 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a primit autospeciale noi, dar din pacate sunt mult prea putine.

Numai cei mai norocosi dintre salvatori au ocazia sa le foloseasca la interventii.
 
Anca Chirita  purt cuv ISU Constanta: O autospeciala cu tratament hyperbaric, o autoscara, iar acestea au o vechime de niciun an.
 
-Guvernul ar trebui sa se gandeasca la toti inclusiv la pompieri ca si ei is risca viata pentru noi.

 
Anca Chirita, purt cuv ISU Constanta: Din ce am inteles, la nivel national se vor achizitiona 500 de autospeciale de stins incendiii, o parte din acestea vor aunge si in judetul Constanta.


 
De-a lungul timpului pompierii  au fost acuzati de oameni ca ajung tarziu la incendii si de multe ori au fost chiar actionati in instanta. Putini stiu, insa, ca salvatorii pornesc de cele mai multe ori  in misiuni periculoase cu aceste autospeciale vechi de 30 de ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si