Slujba pe internet, noul deliciu al batranelor de la sate. E pacat sau nu sa participi la Evanghelie din fata ecranului?

Sunt slujbele de pe internet o inventie buna sau o piedica in drumul spre mantuire? Sfanta liturghie, care ruleaza online in timp real, a devenit marul discordiei pentru credinciosii din Iasi. Ce ne sfatuiesc preotii in aceasta privinta, aflati imediat. ##VIDEO43081##

miercuri 18 ianuarie 2017 , 19:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De cand umbla vorba ca slujbele religioase se tin si pe internet in timp real, pe ulite e forfota mare. Doamnele din sat s-au strans ciorchine in jurul telefonului de ultima generatie, sa vada minunatia.

-Pai nu mai avem treaba cu dusul prin zapada, ploaie, ninsoare. Dumneavoastra aveti internet acasa?


-Da! 
-Si o sa va uitati de acum? 
-Chiar o sa ma uit. 
Cine trage chiulul de la sfanta evanghelie si sta acasa, la caldura, se teme nu de cel de Sus, ci de preot.
-Deci e o slujba online...da, dar daca nu ma mai duc la biserica, spune ca nu-mi mai boteaza copilul, nu ma mai cununa..

"Cei care din binecuvantate pricini nu pot participa la sfintele slujbe. Faptul ca se emit si in spatiul virtual slujbele, consideram ca este o oportunitate", spune Marian Timofte.

Daca unii se bucura ca sunt doar la un click distanta de slujbele zilnice, altii sunt ferm convinsi ca, a fi trup si suflet in lacasul sfant, are roadele sale.

"Eu ma trezesc la 6, vin la sfanta evanghelie, la 9.30, iar duminica stau pana la ora 13, cand se termina, iar apoi imi merge viata ca din izvor"

"Una e cand vii si te rogi la moaste si la sfinti, si alta e cand stai bine mersi pe pat"

Ba mai mult, slujbele pe internet ar fi creatia necuratului.

-Tehnologia asta e de la diavol? 
-Da, diavolul te indeamna....dar fa-ti o cruce mare pe tine cand vezi ca nu poti sa vii la biserica.

Preotii ii atentioneaza pe credinciosi: e bine sa privesti slujba de acasa, atunci cand boala te tine la pat, dar nu trebuie sa devina o obisnuinta.

Daca Cel de Sus tine sau nu cont de rugaciunile facute in fata calculatorulu,  decideti dumneavoastra. 


 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si