Slujba pe internet, noul deliciu al batranelor de la sate. E pacat sau nu sa participi la Evanghelie din fata ecranului?

Sunt slujbele de pe internet o inventie buna sau o piedica in drumul spre mantuire? Sfanta liturghie, care ruleaza online in timp real, a devenit marul discordiei pentru credinciosii din Iasi. Ce ne sfatuiesc preotii in aceasta privinta, aflati imediat. ##VIDEO43081##

miercuri 18 ianuarie 2017 , 19:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De cand umbla vorba ca slujbele religioase se tin si pe internet in timp real, pe ulite e forfota mare. Doamnele din sat s-au strans ciorchine in jurul telefonului de ultima generatie, sa vada minunatia.

-Pai nu mai avem treaba cu dusul prin zapada, ploaie, ninsoare. Dumneavoastra aveti internet acasa?


-Da! 
-Si o sa va uitati de acum? 
-Chiar o sa ma uit. 
Cine trage chiulul de la sfanta evanghelie si sta acasa, la caldura, se teme nu de cel de Sus, ci de preot.
-Deci e o slujba online...da, dar daca nu ma mai duc la biserica, spune ca nu-mi mai boteaza copilul, nu ma mai cununa..

"Cei care din binecuvantate pricini nu pot participa la sfintele slujbe. Faptul ca se emit si in spatiul virtual slujbele, consideram ca este o oportunitate", spune Marian Timofte.

Daca unii se bucura ca sunt doar la un click distanta de slujbele zilnice, altii sunt ferm convinsi ca, a fi trup si suflet in lacasul sfant , are roadele sale.

"Eu ma trezesc la 6, vin la sfanta evanghelie, la 9.30, iar duminica stau pana la ora 13, cand se termina , iar apoi imi merge viata ca din izvor"

"Una e cand vii si te rogi la moaste si la sfinti, si alta e cand stai bine mersi pe pat"

Ba mai mult, slujbele pe internet ar fi creatia necuratului.

-Tehnologia asta e de la diavol? 
-Da, diavolul te indeamna....dar fa-ti o cruce mare pe tine cand vezi ca nu poti sa vii la biserica.

Preotii ii atentioneaza pe credinciosi: e bine sa privesti slujba de acasa, atunci cand boala te tine la pat, dar nu trebuie sa devina o obisnuinta.

Daca Cel de Sus tine sau nu cont de rugaciunile facute in fata calculatorulu,  decideti dumneavoastra. 


 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si