Smartphone-urile de top de la Samsung ar putea fi vandute cu un pret mai mic. Cu ce strategie vrea sa vina compania

Coreenii de la Samsung evalueaza o posibila strategie de revanzare a modelelor de top care sunt returnate, iar acestea ar urma sa fie vandute a doua oara, la un pret mai mic.

marți 23 august 2016 , 15:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daca planul Samsung de a revinde smartphone-urile de top care sunt returnate va deveni realitate, utilizatorii vor putea achizitiona mai ieftin modele precum Galaxy S7 si Note 7, informeaza News.ro.

Este prea devreme sa se discute concret despre cifre si procente, nefiind cunoscut cu cât vor fi mai ieftine telefoanele revândute comparativ cu pretul initial. Teoretic, ar trebui sa reprezinte o facilitate pentru cei care nu-si permit sa-si cumpere un model de top atunci când este nou lansat.

Telefoanele care vor fi revândute fac parte din programul de upgrade pe care Samsung il deruleaza in prezent in Coreea de Sud si Statele Unite. In cadrul acestui program, utilizatorii returneaza flagship-ul anului precedent si plateste o diferenta de bani pentru achizitionarea celui mai nou varf de gama.

Telefoanele returnate in cadrul programului de upgrade vor fi reparate, daca este cazul, in service-urile Samsung si revândute la un pret redus. Revanzarea acestor smartphone-uri face parte din planul celor de la Samsung de crestere a profitului operational. Scopul neoficial este mentinerea acestui indicator la peste 10%. Conform Cannaccord Genuity, Samsung a avut o margine de profit de 17% in Q2 2016.

Pe lnga pretul cerut, ramne de vazut si in ce regiuni ale lumii va demara Samsung acest program. Normal ar fi sa se aiba in vedere piete cu o putere redusa de cumparare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si