Smartwatch-urile ar putea depista infectarea cu COVID-19 înainte de apariţia simptomelor

Ceasurile inteligente au funcţiile de sănătate necesare pentru a depista noul coronavirus cu mai multe zile înainte ca acesta să-şi facă simţită prezenţa. Lipsesc doar corelarea acestora şi suportul software.

Author: Georgiana Balaban marți 19 ianuarie 2021 , 09:03

smartwatch-urile depistează coronavirusul
Noile smartwatch-uri pot depista coronavirusul.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai multe studii ştiinţifice realizate în ultimul an au ajuns la aceeaşi concluzie: smartwatch-urile actuale pot depista COVID-19 cu suficient timp înainte pentru a ajuta la limitarea răspândirii.

Conform cercetătorilor de la Mount Sinai, Apple Watch poate depista micile modificări ale ritmului inimii provocate de noul coronavirus cu o săptămână înainte ca pacientul să simtă primele simptome.

Studii concrete duc la ipoteza căreia smartwatch-urile pot depista virusul Sars-cov-2

Derulat în perioada 29 aprilie- 29 septembrie 2020, studiul publicat sub titulatura “Warrior Watch” a avut în vedere 297 de persoane care lucrau în sistemul de sănătate. Acestea au purtat fiecare câte un Apple Watch pe care a fost instalată o aplicaţie specială, ce măsura variaţia ritmului cardiac.

Un studiu similar, realizat de Universitatea Stanford, a descoperit că mai multe smartwatch-uri, printre care unele produse de Apple, Garmin şi Fitbit, au scos în evidenţă că 81% din pacienţii testaţi pozitiv au avut acelaşi tip de modificări ale ritmului cardiac cu până la 9 zile şi jumătate înainte de apariţia simptomelor.

smartwatch-urile depistează coronavirusul
Tehnologia poate depista coronavirusul înainte să ai simptome.[Sursa foto: PixaBay]

Depistarea cât mai timpurie a virusului este esenţială în lupta împotriva răspândirii acestuia, iar smartwatch-urile par să fie în cea mai bună poziţie să ajute în acest sens.

Citeste si: Autoritățile din China sunt în alertă! Noul coronavirus, descoperit în înghețată. Cum a fost posibil?

Acum că studiile au scos la iveală acest lucru şi dacă este, într-adevăr, doar o chestiune de dezvoltare a unei aplicaţii care să urmărească indicatorii necesari, care există deja separat, este posibil ca în următoarele luni să vedem un mare număr de smartwatch-uri care să se promoveze pe baza acestei funcţii.

Ciudat este că studiile au apărut înainte ca smartwatch-urile care pot identifica noul coronavirus să apară de piaţă. De obicei, în cazuri similare, era invers.

Citeste si: Descoperire îngrijorătoare! Cu ce sechele au rămas pacienții care au făcut forme grave de coronavirus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si