
Medicul Gheorghiţă: „Cred că la acest moment prudent este să respectăm măsurile de prevenţie”
Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat că la acest moment este prudent să fie respectate măsurile de prevenţie inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID, până când se va înregistra un nivel de imunitate colectivă de 60 – 70% din populaţie. Reacţia a venit în contextul unei întrebări despre afirmaţiile medicului Adrian Streinu-Cercel care a spus că masca de protecţie rămâne obligatorie până în 2023 şi pentru persoanele care s-au vaccinat.
„ În ceea ce priveşte nivelul de protecţie personală faţă de îmbolnăvirea prin COVID-19 ştim că rata de eficacitate este de 95% după ce persoana respectivă îşi face cele două doze şi avem cel puţin 7-10 de zile de la momentul rapelului. Însă aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii date privind riscul ca persoana vaccinată să facă o infecţie subclinică, o infecţie asimptomatică şi să transmită la o altă persoană cu care intră în contact şi care este receptivă, este nevaccinată sau nu respectă măsurile de prevenţie, este în momentul de faţă sub semnul
Valeriu Gheorghiță a precizat că riscul de transmitere a virusului SARS Cov 2 ar putea fi semnificativ mai mic de la persoana vaccinată
„Foarte probabil, dar fără să avem dovezi medicale concrete, riscul de transmitere va fi semnificativ mai mic, pentru că persoana respectivă are anticorpi, are răspuns imun, există un nivel poate mic al multiplicării virusului la nivelul porţii de intrarea, la nivelul nazo-faringelui, iar cantitatea de virus eliminată de persoana respectivă este foarte mică.
Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID-19 că injecţia nu doare, doar am putea simţi a doua zi locul în care a fost făcută.
Citeste si: A cincea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech va sosi în România
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.