Soarta medicului Burnei, în mâinile şefului de la medicină legală Bihor! Cine este doctorul Mihalache, cel care va realiza expertiza în dosarul ”experimentelor”

Soarta medicului Gheorghe Burnei se află în aceste zile în mâinile unui coleg de breaslă care urmează să întocmească un raport în procesul în care acesta este acuzat că a făcut experimente pe pacienţi.

Radu Constantin, luni 17 decembrie 2018 , 19:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Doctorul Mihalache Gabriel Constatin, Conferenţiar Universitar şi medic legist expert gradul I din cadrul Serviciului Judeţean de Expertică Medico-Legală Bihor este cel care va realiza o expertiză în cazul în care Gheorghe Burnei este acuzat de malpraxis. Doctorul Mihalache a fost solicitat de pacienta Amira, tânăra de la care au început dezvăluirile în presă legate de ”experimentele” profesorului Burnei.

La înfăţişarea care a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, instanţa a încuviinţat participarea doctorului Mihalache în calitate de expert-parte pentru reclamantă.

Practic, din acest moment, soarta lui Burnei se află în mâinile colegului său de breaslă, sau mai precis în raportul de expertiză pe care acesta îl va realiza. Burnei poate solicita însă o contra-expertiză şi poate propune un alt expert-parte, el având acest drept.

Mihalache Gabriel Constantin este şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor iar în 2013 presa locală scria că este cel mai bine plătit bugetar din cele şase judeţe ale Transilvaniei de Nord. Cu câţiva ani în urmă, numele lui a apărut într-un dosar instrumentat de DNA în care procurorul Vasile Popa era acuzat de luare de mită.

În acest dosar, Mihalache a

fost acuzat de o faptă care nu există în codul penal – efectuarea unei prelevări atunci când prin aceasta se compromite o autopsie medico-legală. Doctorul a fost achitat în acest caz.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si