Șoc la Cernobîl. O ciupercă prosperă se hrănește cu radiații

O nouă descoperire de la Cernobîl șochează. Ciuperca imensă a șocat pe toată lumea. Ea a fost descoperită în 1991, iar de atunci a continuat să crească pe pereții reactorului.

G.B., miercuri 12 februarie 2020 , 15:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ciuperca-minune de la Cernobîl i-a uluit pe oamenii de știință. Cercetătorii au analizat-o de-a lungul timpului și au descoperit că ciuperca este imună la radiațiile mortale, ba chiar pare atrasă de ele.

Citeste si: Chef Joseph Hadad, transportat la spital

După un deceniu, oamenii de știință au efectuat teste noi și au constatat că în ciupercă sunt cantități mari de melanină, un pigment care mai poate fi găsit, între alte locuri, și în pielea oamenilor. Cei cu ten mai închis la culoare au de obicei în piele multă melanină, care absoarbe lumina și disipează radiația ultravioletă.

Citeste si: Dosarul privind casele lui Klaus Iohannis a fost clasat

Șoc la Cernobîl. O ciupercă prosperă se hrănește cu radiații

Citeste si: Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici

Șoc la Cernobîl. O ciupercă prosperă se hrănește cu radiații

Ciuperca pare că absoarbe radiațiile și le convertește într-un fel de energie pentru creștere.

Ekaterina Dadachova de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, a scris într-un articol din 2008 că ciupercile atrase de radiații probabil că nu sunt primele exemple de acest fel. „Cantități mari de spori de ciuperci puternic melanizați au fost găsite în depozite din Cretacicul timpuriu, când au murit multe specii de plante și animale. Perioada este cea de <zero magnetic> traversată de Pământ, caracterizată de pierderea <scutului> împotriva radiațiilor cosmice”.

Citeste si: Vremea pe patru săptămâni. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Cercetătorii afirmă că prezența ciupercilor din reactorul de la Cernobîl poate indica existența unor locuri din cosmos, de care nu avem cunoștință, unde organismele pot trăi în medii abundente în radiații.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si