ȘOCANT! Familia lui Gigi Becali la pușcărie! Motivul incredibil pentru care rudele latifundiarului din Pipera au stat în ”beci” și au fost ”torturate”

Gigi Becali a povestit prin ce calvar a trecut familia sa din cauza comuniștilor!

Lia Popescu, sâmbătă 16 februarie 2019 , 13:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Gigi Becali are o poveste de viață fabuloasă. De altfel, în cartea lui Dinu Barbu, "Armâni şi megleniţi din Banatul Timişean", prezentată în fragmente de Gazeta Sporturilor, celebrul latifundiar din Pipera a povestit toate momentele dificile cu care s-au confruntat mulțe persoane apropiate din familia sa.

Gigi Becali a dezvăluit că s-a născut într-un lagăr de concentrare.

"Tata s-a născut în Albania, mama în Bulgaria. Au fost deportați în Dobrogea, apoi în Bucovina, de aici în Banat, iar de acolo în Bărăgan, în satul Zagna, lângă Brăila, acolo unde m-am născut eu în 1958. M-am născut în lagărul de concentrare de la Zagna.

Mama mi-a spus că în fiecare noapte, de când a rămas însărcinată, se ruga la Dumnezeu și spunea «Doamne, nu le face lor pe plac! Să-mi dai un băiat cu stea în frunte!». La acea vremea, machedonii erau considerați un pericol pentru comuniști și nu aveau voie să locuiască la granițe", a spus Becali în cartea lui Dinu Barbu.

Citeste si: Afacerea infloritoare adusa de niste elvetieni in Romania! Au facut milioane cu ea!

Citeste si: Producătorii din România ignorați în dauna produselor din afară! La sat găsim totul mai ieftin și mai bun, dar preferăm să cumpărăm de la străini!

Citeste si: Celulita - cum o îndepărtăm? Cum o ținem departe?

Gigi Becali a recunoscut că rudele sale au fost închise! Erau considerate că ar fi fost şi ei apropiate de Mişcarea Legionară  

În aceeași carte, "Armâni şi megleniţi din Banatul Timişean", Dinu Barbu, publicist timișorean, a descris și anumite momente mai dure. De pildă, a redat o poveste legată de închisoarea pe care oameni din familia afaceristului au făcut-o din cauza sistemului de atunci.

Gigi Becali a recunoscut că rudele sale au fost închise, ba chiar a spus totul cu lux de amănunte. "Toma Becali, unchiul lui Gigi, a făcut puşcărie şi a fost torturat pentru că nu a vrut să-şi trădeze camarazii legionari, dar şi pentru că s-a opus procesului de colectivizare. Gheorghe (n.r.tatăl lui Gigi) şi Haralambie Becali (n.r. tatăl lui Ioan Becali) au trecut şi ei, la un moment dat, prin beciurile Securităţii, fiind consideraţi că ar fi fost şi ei apropiaţi de Mişcarea Legionară şi s-a fi împotrivit colectivizării comuniste din satele româneşti", se specifică în cartea lui Dinu Barbu!

Familia Becali a stat cinci ani în Săcălaz. În 18 iunie 1951, membrii ei au fost deportaţi în Bărăgan, alături de multe alte familii de aromâni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si