Socată rețetă. Cum se prepară corect cea mai răcoritoare băutură a sezonului. Ingredientul secret

Socată rețetă. Este una dintre cele mai răcoritoare bătururi ale sezonului. Foarte ușor de preparat în casă, această băutură este iubită de toată familia

R.B., miercuri 20 mai 2020 , 18:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Socată rețetă. Vorbim de una dintre cele mai apreciate băuturi tradiţionale româneşti. Are un gust minunat pentru că se realizează doar din ingrediente naturale.

În zilele caniculare din timpul verii, socata, adică un suc din flori de soc şi lămâie, este băutura răcoritoare ideală. Acest suc are o aromă unică şi reprezintă una dintre băuturile tradiţionale româneşti.

Socată rețetă

Citeste si: Dulceaţa de căpşuni rapidă. Secretele din reţeta buncii

Românii prepară această băutură răcoritoare, în special, în lunile mai şi iunie

Socata poate fi realizată de orice gospodină, simplu şi uşor, asta pentru că este nevoie de doar câteva ingrediente naturale şi nu trebuie adăugaţi conservanţi. Mai mult, turiştii care ajung în România, sunt încurajaţi să savureze această băutură cu un gust de-a dreptul minunat.

Citeste si: Cartofii noi au apărut în piețe. Adevărul pe care comercianții îl ascund. Mai cumperi? - VIDEO

Socată rețetă. Românii prepară această băutură răcoritoare, în special, în lunile mai şi iunie, atunci când pot fi culese florile de soc frumos parfumate. De asemenea, socata poate fi realizată şi în extrasezon, cu flori de soc uscate, ţinute în pungi de hârtie la loc răcoros. 

Socată rețetă

Socata nu doar că este gustoasă, dar are şi efecte miraculoase asupra organismului uman. Astfel, băutura tradiţională românească din flori de soc poate ameliora boli precum cele respiratorii, digestive, ale rinichilor, afecţiuni digestive, răceli. Totodată, este recomandată celor care doresc să slăbească.

Cum se prepară socata?

Socată rețetă. Ingrediente: 10-12 flori de soc mari, un kilogram de zahăr (poate fi înlocuit cu miere), două-trei lămâi mari, opt grame de drojdie proaspătă, opt litri de apă.

Socată rețetă

Citeste si: Crema de zahăr ars. Cum se prepară corect unul dintre cele mai iubite deserturi

Socată rețetă. Cum se prepară: Florile de soc se spală şi se aşează pe fundul unui borcan de zece litri. Se adaugă zahărul, zeama de la lămâi, plus restul cojilor de lămâi tăiate felii. Apoi, se pune apă în borcan cât să acopere toate ingredientele şi se lasă până în ziua următoare. A doua zi, borcanul se umple cu apă, se amestecă, se pune drojdia, iar borcanul mai este lăsat încă două, trei zile într-un loc cald, acoperit fiind cu un tifon. Gospodinele nu trebuie să uite să amestece dimineaţa şi seara în borcan, dar şi să guste din compoziţie pentru a ştii când socata este gata.

Citeste si: Înghețată de casă la cornet. Cum să o prepari rapid

Socată rețetă. În momentul în care socata are aciditatea dorită, se pune în frigider, în sticle. Această băutură tradiţională răcoritoare este minunată dacă este servită rece.  

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si