Cartofii noi au apărut în piețe. Adevărul pe care comercianții îl ascund. Mai cumperi? - VIDEO
Cartofii noi. În vreme ce alte state își îndeamnă locuitorii să consume cât mai multe produse autohtone ca să depășească impasul provocat de coronavirus, o dilemă aprinde spiritele în piețele din România. Sunt sau nu cartofii noi de pe tarabe cultivați pe plaiurile autohtone?! Comercianții ar băga mână în foc pentru ei, numai că oamenii sunt surpinși să-i vadă mai devreme în piețe.

In articol:
- Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai
- Un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual
Citeste si: Cartofi noi la cuptor cu mărar. Adaugă brânză rasă! Rețeta pe care o va iubi toată familia
Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai
Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai.
Până s-ajungă la vânzare, găsim și alții din import. Femeia din imagine spune că pe-ai ei i-a cultivat în seră și chiar dacă le-a pus etichetă că sunt autohtoni, cumpărătorii sunt sceptici pentru că nu știu să-i deosebeascăCiteste si: Ciorbă de pește. Rețeta moldovenească de borș pescăresc care te va cuceri
Cartofii noi. Ca să convingă clienții că are cartofi românești, o comerciantă din Dâmbovita ne spune când i-a plantat și i-a cules. Munca începută mai devreme a ajutat-o să-i aducă pe tarabe odată cu alții din Belgia sau Polonia, ca să-i poată vindă la acelasi preț.
Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro
Citeste si: Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul
Un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual
Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual- mai puţin decât cantitatea pe care o poate produce ţara noastră și, cu toate acestea, mulți tuberculi vin și din import.
Cartofii noi. Remi Răduț spune că va recolta abia peste 3 săptămâni când prețurile vor fi, semnificativ, mai mici.
Citeste si: Specialiștii trag un semnal de alarmă! Românii ar putea rămâne fără un aliment indispensabil vieții
Cartofii noi. Pe de altă parte, mulți fermieri aleg să-i exporte. Străinii le oferă un preț mai bun în funcție de soi și calitate.

