Cartofii noi.  Munți de cartofi aurii abia scoși din pământ se revarsă de pe tarabe în Piața Obor. După etichete, aproape toți sunt din România- un posibil indiciu că au garanția gustului pe care cumpărătorii îl caută. Numai că în loc să atragă, belșugul cam pune pe gânduri: Oamenii se întreabă cum de au apărut așa devreme?

Citeste si: Cartofi noi la cuptor cu mărar. Adaugă brânză rasă! Rețeta pe care o va iubi toată familia

Cartofii noi

Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai

Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai. Până s-ajungă la vânzare, găsim și alții din import. Femeia din imagine spune că pe-ai ei i-a cultivat în seră și chiar dacă le-a pus etichetă că sunt autohtoni, cumpărătorii sunt sceptici pentru că nu știu să-i deosebească

Citeste si: Ciorbă de pește. Rețeta moldovenească de borș pescăresc care te va cuceri

Cartofii noi.  Ca să convingă clienții că are cartofi românești, o comerciantă din Dâmbovita ne spune când i-a plantat și i-a cules. Munca începută mai devreme a ajutat-o să-i aducă pe tarabe odată cu alții din Belgia sau Polonia, ca să-i poată vindă la acelasi preț.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

Cartofii noi

Citeste si: Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul

Un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual

Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual- mai puţin decât cantitatea pe care o poate produce ţara noastră și, cu toate acestea, mulți tuberculi vin și din import.

Cartofii noi.  Remi Răduț spune că va recolta abia peste 3 săptămâni când prețurile vor fi, semnificativ, mai mici.

Cartofii noi

Citeste si: Specialiștii trag un semnal de alarmă! Românii ar putea rămâne fără un aliment indispensabil vieții

Cartofii noi.  Pe de altă parte, mulți fermieri aleg să-i exporte. Străinii le oferă un preț mai bun în funcție de soi și calitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si