Albania, echipa la care nimeni nu se aștepta să ajungă la EURO 2024, a reușit minunea în primul minut al partidei cu Italia: a deschis scorul împotriva campioanei Europei.

Golul înscris de vârful Albaniei, Bajrami, în secunda 24 a meciului cu italienii, a stabilit un nou record la EURO.

A fost cel mai rapid gol înscris la vreun Campionat European în cei 64 de ani de existență a competiției.

EURO 2024 Albania a înscris cel mai rapid gol din istoria Euro

Albania a înscris cel mai rapid gol din istoria Euro, în secunda 24

[Sursa foto: UEFA.com]

Cel mai rapid gol din istoria EURO

A fost șoc în "grupa morții"- tocmai Albania a reușit cel mai rapid gol din istoria EURO, iar Italia a tras de timp ca să păstreze avantajul minim în fața echipei cel mai slab cotate de la Euro 2024.

Chiar dacă Italia a revenit și a redresat rezultatul pe tabela de marcaj după doar 15 minute de joc, Albania a reușit o performanță istorică în grupa morții: se află pe locul 3 după prima rundă de meciuri.

Albania este după Spania și Italia, dar în fața Croației, spulberată de iberici cu 3-0.

View this post on Instagram

A post shared by UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Recordul anterior era de 67 de secunde

Doar 23 de secunde trecuseră când Albania a înscris, prin Bajrami, după o gafă de proporţii a lui Dimarco, jucătorul lui Inter Milano aruncând greşit de la margine.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Golul lui Bajrami este cel mai rapid gol marcat în istoria EURO, la distanţă de precedentul record, 67 de secunde, stabilit de rusul Dmitri Kiricenko, în meciul, cu Grecia, din 2004.

Albania a înscris cel mai rapid gol din istoria Euro

Albania a înscris cel mai rapid gol din istoria Euro, prin atacantul Bajrami, în secunda 24

[Sursa foto: Instagram / UEFA.com]

Italia şi-a revenit repede şi a trecut peste momentul de şoc. Campioana a egalat în min. 11, când Pellegrini a executat foarte bine un corner, la colţul lung, iar Bastoni a reluat imparabil cu capul.

Peste cinci minute, Italia prelua conducerea, după un gol superb marcat de Barella (16), cu un voleu din marginea careului, care l-a surprins pe Strakosha.

Albania a avut o mare oportunitate de gol pe final de meci (min 90), când Manaj a scăpat în careu şi a trimis spre poartă, dar Donnarumma l-a închis bine.

Albania marcase la EURO doar împotriva României

Italia venea după 11 meciuri consecutive la EURO fără gol primit în faza grupelor în prima repriză. Ultima oară când a luat gol în prima parte a meciului a fost în 2008, contra Olandei.

Albania a încheiat o serie de şapte meciuri oficiale fără înfrângere (patru victorii, trei egaluri).

Albania, aflată la a doua sa calificare la Campionatul European, mai marcase o singură dată la EURO, în 2016, când învingea România cu 1-0.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si