A trecut o lună de când Rusia a început războiul împotriva Ucrainei, iar bombardamentele au devenit mai curând o parte a vieții de zi cu zi pentru civilii ucraineni.

Totuși, o mare problemă este în regiunea Mikolaiv, din sudul Ucrainei, care a fost cuprinsă de mirosul greu de suportat al cadavrelor militarilor ruși abandonați pe câmpul de luptă. 

Situația a devenit atât de gravă încât autoritățile au făcut un apel le cetățeni să ajute la strângerea cadavrelor și punerea lor în saci.

„Nu suntem niște bestii, nu-i așa?”

Într-un discurs video adresat rezidenților, guvernatorul regiunii Mikolaiv, Vitali Kim, a cerut ucrainenilor să ajute la strângerea cadavrelor și punerea lor în saci – „Nu suntem niște bestii, nu-i așa?”, i-a implorat el pe civilii ucraineni care au suferit până acum teroarea adusă de armata rusă, scrie CNN.

Mikolaiv a fost printre primele capitale regionale atacate de armata rusă după ce Putin a dat ordinul de invadare a Ucrainei în 24 februarie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: ”Bancherul de la Kremlin” dezvăluiri despre Vladimir Putin încă din 2014, anul anexării Crimeei: ”Nu este genul care să facă strategii. Trăiește prezentul”

După ce au avansat, în primele zile ale războiului, în direcția centrului orașului, trupele ruse au fost respinse de armata ucraineană, lăsând în urmă un șir de soldați ruși morți, de vehicule și tancuri distruse.

Totuși, lupta pentru acest oraș continuă, iar ocuparea lui reprezintă un important obiectiv strategic pentru invadatori în încercarea lor de a subjuga Ucraina.

Identificarea cadavrelor soldaților ruși este un lucru dificil

Autoritățile ucrainene încearcă să ofere informații familiilor soldaților ruși printr-un canal de Telegram pe care sunt publicate fotografii cu soldați morți sau capturați, uneori alături de documente de identificare.

Citeste si: VIDEO Volodimir Zelenski cere întregii lumi să protesteze azi, la o lună de când Rusia a atacat Ucraina

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Noi nu purtăm un război cu poporul rus. Și nu cred că ei ar trebui să sufere din cauza regimului de la Kremlin, care îi minte și le spune că totul este bine, că nimeni nu moare ”, a spus Viktor Andrusiv, consilier la ministerul de interne ucrainean, persoana care se ocupă de respectivul canal de Telegram.

Ne este foarte greu să îi identificăm pe cei morți pentru că documentele și alte forme de identificare le sunt luate de comandanții armatei ruse. Probleme cadavrelor este uriașă, sunt mii. Înainte, vremea fiind rece, situația nu era atât de gravă, însă acum avem probleme, mai ales pentru că rușii nu vor să-și repatrieze morții ”,

a adăugat Andrusiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si