Solstițiul de vară 2019. Cea mai lungă zi din an

Solstițiul de vară 2019. Astăzi este cea mai lungă zi din an.

Author: Redactia Stirile Kanal D vineri 21 iunie 2019 , 18:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

21 iunie-cea mai lungă zi din an

Solstițiul de vară 2019, ne indică că astăzi este cea mai lungă zi din an. Debutul solstițiului este la ora 18:54 și marchează începutul verii astronomice. Evenimentul reprezintă cele doua momente ale anului când Soarele se află la cea mai mare sau cea mai mică înâlțime față de Ecuator.

Pământul execută atât o mișcare anuală de revoluție în jurul Soarelui, cât și o mișcare diurnă de rotație în jurul axei polilor tereștri. Longitudinea astronomică a Soarelui este de 90°.

 

AVEȚI GRIJĂ CE FACEȚI LA ORA 18:54!

Solstițiu în traducere înseamnă „soarele stă” și reprezintă faptul că la data respectivă, are loc schimbarea gradientului mişcării Soarelui în raport cu declinaţiile acestuia. De aici și faptul că acest moment este propice pentru vrăji.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Gina Pistol și Smiley au vorbit despre al doilea copil, chiar în ziua nunții! Vestea emoționantă pe care au dat-o- wowbiz.ro

 

 

La români, solstiţiul de vară este apropiat şi legat de sărbătoarea Sânzienelor, marcată pe data de 24 iunie.
Solstiţiul de vară este din vechime legat de strângerea recoltei. Încep să se aprindă focurile pentru Noaptea de Sânziene. Se fac la răspântii, pe locul cel mai înalt, lângă ape stătătoare, pentru îndepărtarea bolilor şi a necazurilor. Animalele domestice se trec prin foc pentru purificare, iar torţe aprinse se poartă pe câmpuri, pentru a îndepărta dăunătorii. În plus, este o perioadă bună din an pentru organizarea nunţilor.

 

După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopţii să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si