Peste 56.000 de companii au cerut șomaj tehnic. Orban: „Puteţi deja să faceţi plăţi”

56.170 de companii din România au cerut șomaj tehnic pentru angajați, lor adăugându-se peste 55.000 de cereri de la alte categorii economice, a declarat joi ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

I.C., joi 09 aprilie 2020 , 19:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cele 56.170 au solicitat șomaj tehnic pentru 459.000 de angajați.

„Sunt 56.170 de companii care, până la ora la care intrăm în şedinţa de Guvern, au solicitat şomaj tehnic pentru un număr de 459.000 de angajaţi, respectiv peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi care lucrează pe contract de activitate sportivă şi alte categorii care desfăşoară activităţi pe baza unor relaţii contractuale, altele decât contractele individuale de muncă care

sunt acoperite de fondurile de la ANOFM”, a declarat ministrul.

Citeste si: Orban: „În instituţiile publice, angajaţii vor fi împărţiţi în jumate. Jumătate dintre angajaţi lucrează 15 zile”

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a transmis acesteia că poate începe plățile pentur șomajul tehnic.

„Puteţi deja să faceţi plăţi. Aveţi disponibil în fondul de şomaj, până la rectificarea bugetară, şi să aducem în completare transferurile de la bugetul de stat”, a declarat Orban.

Ministrul Muncii a cerut în ședința de guvern de joi introducerea unor noi categorii de angajați cărora li se va acorda sprijin guvernamental.

Citeste si: Ludovic Orban, despre decretul de prelungire a stării de urgenţă: ”Vreau astăzi să trimiteţi propunerile finale”

„Mă refer la avocaţi, notari, executori judecătoreşti cu activitate întreruptă total sau parţial, respectiv angajaţii cooperativelor meşteşugăreşti de consum, oamenii care au subliniat impactul pe care criza îl are asupra activităţii lor şi care ne solicită să îi avem în vedere pentru

sprijinul guvernamental oferit”, a explicat ea.

Prelungirea stării de urgență

Premierul Ludovoc Orban le-a cerut, joi, miniştrilor, la începutul şedinţei de Guvern, să trimită lista finală cu propunerile de măsuri care trebuie incluse în decretul de prelungire a stării de urgenţă.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru profesori și elevi

”Ştiu că deja s-a lucrat cu o serie de propuneri.

Vreau astăzi să trimiteţi propunerile finale pe fiecare minister, astfel încât preşedintele să aibă propunerile finale”, a transmis Orban, care a cerut ca propunerile să-I fie înmânate şi lui ”pentru ok-ul final”.

Klaus Iohannis a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, va semna un decret pentru prelungira stării de urgenţă cu încă 30 de zile.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sebastian Chitosca, reactie nervoasa fara precedent! "S-a aruncat pe jos! Ce e... Sebastian Chitosca, reactie nervoasa fara precedent! "S-a aruncat pe jos! Ce e teatrul asta?" Faimosul sare sa-l bata pe Albert Oprea, dupa pierderea unui punct in jocul de recompensa!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai... S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si