Îmbrăcată într-o salopetă neagră, accesorizată cu o curea și mănuși de unică folosință, Sonia Trifan ne-a invitat să ne arate ce rețete delicioase de post știe să prepare în această perioadă, când și-a propus să țină postul Adormirii Maicii Domnului.
Citește și: VIDEO- Sfaturi pentru cei care țin postul Adormirii Maicii Domnului: „Scopul postului este de a ne liniști și a deveni blânzi”
Sonia Trifan, creatoare de modă: „Vreau să vă dau câteva rețete extrem de simple pe care eu le știu pentru că mi le gătea bunica mea cu foarte mare plăcere și încă mai simt așa gustul copilăriei.” Și cum este luna lui Gustar, când se găsesc legume și fructe din belșug, Sonia poate să pregătească tot felul de bunătăți.
Sonia Trifan, creatoare de modă: „Îmi place foarte mult dovlecelul pentru că are un gust extrem de dulce și îl pot folosi în foarte multe combinații culinare, așa că astăzi facem
niște chifteluțe extraordinar de bune, dovlecel cu morcov, o bunătate, dulceață de chifteluțe.”
„Bunica mea lua o gură de apă și o ținea până când termina de tocat ceapa”
Ceapa dă un gust special mâncării dar are și un miros puternic care de cele mai multe ori le face pe gospodine să lăcrimeze. Nu și pe Sonia care aplică un mic truc.
Sonia Trifan, creatoare de modă: „Eu am așa un mic pont din copilărie. Bunica mea când toca ceapa lua o gură de apă și o ținea până când termina de tocat ceapa.” Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro
Citeste si: Anunțul Ministerului Apărării despre serviciul militar obligatoriu: ”Este suspendat pe timp de pace în România”- stirileprotv.ro
Așa că zi și făcut, Sonia se apucă de tocat ceapa respectând acest truc.
Sonia Trifan, creatoare de modă: „Iată că nu am nicio lacrimă, nimic. Continuăm cu ardeiul gras care la fel este preferatul meu și îl folosim la orice, la fel și cu ceapa roșie la care nu am lăcrimat absolut deloc. Este un pont foarte bun.”
Odată pregătite ingredientele și aranjate în boluri ca să-i fie mai ușor, Sonia, începe să prepare diferite rețete.
Prima, o supă delicioasă de morcov.
Sonia Trifan, creatoare de modă: „După ce am fiert cartoful și morcovul începem să-l blenduim și este aproape gata supa de morcovi. Uite cât de repede s-a făcut această delicioasă cremă de morcovi, punem sare, punem piper după gust.”
Acum a venit momentul ca dovleceii și morcovii să fie transformați în cele mai bune chifteluțe de post.
Sonia Trifan, creatoare de modă: „Și aici avem un secret, dovlecelul și cu morcovul trebuie să fie foarte bine stoarse, nu trebuie să aibă absolut apă pentru că acea consistență nu o să mai fie atât de tare.”
Citeste si: Este interzis ca bradul de Crăciun să fie transportat cu mașina! Care este amenda pe care șoferii o primesc, dacă nu respectă această regulă- kfetele.ro
Citeste si: Nicko McBrain se retrage din turnee după 42 de ani alături de Iron Maiden: ”A fost o călătorie incredibilă!”- radioimpuls.ro
Citeste si: Un „obiect luminos” bizar care a apărut pe cer sâmbătă provoacă nelinişte în Iran- antena3.ro
Apoi adaugă făină, piper și sare după gust.
Sonia Trifan, creatoare de modă: „Pentru 20 de chifteluțe vreau să adaug 4 linguri, dacă punem cu
lingurița atunci avem 8 lingurițe de făină. E foarte importantă făină pentru că altfel nu se încheagă acea compoziție.
„Trebuie să venim cu iertarea în suflet și pentru ceilalți”
Pe lângă chifteluțele de post, Sonia mai mănâncă în această perioadă și paste fără ou, cu legume. Însă dincolo de bucatele puse pe masă, cel mai important pentru ea este..
Sonia Trifan, creatoare de modă: „Să-i iertăm pe ceilalți. Știm foarte bine că oamenii pot deveni răi. Noi ca să putem să trece mai departe și ca ziua de mâine să fie una frumoasă, trebuie să venim cu iertarea în suflet și pentru ceilalți, așa că postul este despre iertare.”