Sorana Cîrstea a spus adevărul. De ce nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Jucătoarea româncă de tenis de câmp, Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, şi-a motivat absenţa de la JO de la Tokyo prin faptul că este accidentată şi urmează să facă o pauză competiţională de lună.

Author: Andreea Bolocan luni 05 iulie 2021 , 10:23

Jocurile Olimpice 2020 tokyo tenis sorana cirstea
Jocurile Olimpice 2020[Sursa foto: olympics.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Motivul invocat de către Federația Română de Tenis (FRT), pentru care Sorana va fi absentă de la Jocurile Olimpice, este reprezentat de o accidentare destul de gravă pe care a suferit-o în timpul turenului de la Wimbledon.

România nu va avea nicio reprezentantă pe tabloul de tenis simplu de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ceea ce a stârnit controverse extrem de mari.

Astfel, FRT a anunțat că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu vor lipsi anul acesta de la Jocurile Olimpice din cauza faptului că sunt accidentate. Cu toate acestea, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a transmis că argumentul nu stă în picioare, pentru că ultimele trei au jucat la Wimbledon.

De ce nu va participa Sorana la JO 2020 [Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Vești bune pentru o româncă care participă la Wimbledon

După contrele apărute între cele două foruri, în urma cărora COSR a anunțat chiar demararea unei anchete, Sorana Cîrstea este prima sportivă care a reacționat, anunțând că este cu adevărat accidentată, o ruptură musculară, cu care a jucat și la Wimbledon.

Sorana: ”Prioritară este sănătatea”

" Ar fi fost o onoare să-mi reprezint ţara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puţin o lună de pauză competiţională şi în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea federaţiei şi Comitetului Olimpic!!! Dacă aş fi putut să joc aş fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing şi Londra", a scris Cîrstea, pe contul ei de Instagram.

Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, a fost eliminată, sâmbătă, de sportiva britanică de origine română Emma Răducanu, locul 338 WTA, în turul trei al turneului de grand slam de la Wimbledon. Răducanu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute.

Sorana Cîrstea [Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Vești surprinzătoare: Simona Halep se mărită

Eduard Novak, Ministrul Sportului s-a declarat mâhnit

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak s-a declarat mâhnit de faptul că jucătoarele de tenis au refuzat participarea la JO de la Tokyo şi ameninţă că va tăia din finanţarea Federaţiei Române de Tenis.

"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii. De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis. Aştept reacţia oficială a federaţiei referitor la acest caz", a scris Novak, pe Facebook.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si