Sorin Grindeanu a călătorit astăzi spre litoral, cu unul dintre trenurile care asigură o rută directă prin programul estival de transport, "Trenurile Soarelui". 

După drumul de peste două ore, ministrul Transporturilor a tras o concluzie și a făcut primele promisiuni.

Sorin Grindeanu, concluzii și promisiuni după călătoria cu trenul spre litoral

Sorin Grindeanu a mers astăzi spre litoral, în prima zi de deschidere a programului estival de transport, "Trenurile Soarelui".

Citește și: Rute directe către Marea Neagră și Delta Dunării. Începe programul estival de transport "Trenurile Soarelui"

Ministrul a tras mai multe concluzii și a făcut promisiuni de schimbare a experienței de a călători cu trenul. Sorin Grindeanu a menționat că s-a deplasat, în schimb, cu unul dintre vagoanele recent modernizate de CFR.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

La finalul călătoriei pe ruta directă către litoral, Sorin Grindeanu a ajuns la concluzia că poate fi mai bine, în condiții mai bune. Promisiunea ministrului este că, până la sfârșitul anului, pe șine va fi pus primul tren nou.

Citește și: Școala Gimnazială "Ovidiu Hulea" din Aiud, susținută în cadrul emisiunii Bară la Bară de Mihai Hînda, este câștigătoarea campaniei “Facem Scoala Bine", ediția a 5-a

"Se poate mai repede, și în condiții decente! După cum am promis, am călătorit cu trenul spre litoral. Mai sunt multe de făcut pentru transportul feroviar și sunt foarte conștient de necesitatea continuării investițiilor. Este doar un pas spre o normalitate pe care ne-o dorim fiecare dintre noi cu privirile la serviciile de transport public.

Vagonul în care am călătorit din InterCity-ul spre Constanța face parte din cele 6 vagoane modernizate recent de CFR Călători din fonduri proprii.

Mai mult confort și siguranță în călătoriile pe calea ferată vor aduce treptat cele 119 trenuri autopropulsate și 16 locomotive noi, achiziționate de ARF prin fonduri europene (PNRR, PT, CEF), dar și cele 139 de vagoane și 75 de locomotive care sunt acum în proces de modernizare, în baza unor contracte (finanțate prin PNRR) încheiate de CFR Călători.

Estimez că în această toamnă va fi dat în circulație primul tren modernizat (format dintr-o locomotivă și 12 vagoane), iar, până la sfârșitul anului, va circula cu călători și primul tren nou.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul soț al Chiarei Ferragni, Fedez, din nou pe mâinile doctorilor. Primele declaraţii ale rapperului: "Pentru îndepărtarea tumorii mi-au cusut organele"- radioimpuls.ro

Pentru a crea imaginea completă a dezvoltării transportului feroviar în următorii ani vreau să mai aduc o clarificare: cele 119 trenuri noi autopropulsate au o configurație asemănătoare cu a garniturilor de metrou și reprezintă practic echivalentul a aproximativ 450 de vagoane și 119 locomotive", a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Programul estival de transport, "Trenurile Soarelui", a început noaptea trecută și se va încheia în noaptea de 7-8 septembrie.

Acest program asigură rute directe către Marea Neagră și Delta Dunării, din marile orașe ale țării, sau cu schimbări rapide din București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si