Sorina Pintea a declarat că vrea să se asigure că nu vor mai apărea cazuri de medici cu dosare incomplete, fiind deja demarat un control în acest sens.

”Clinicile private nu sunt conştiente de ceea ce trebuie să facă, adică să presteze servicii de calitate şi în siguranţă pacinţilor. Vă asigur că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla”, a spus Sorina Pintea, comentând cazul falsului chirurg.

Citeste si: Un bătrân de 89 de ani din Breaza și-a înjunghiat fiica! Era supărat că fata i-a furat o damigeană de vin!

Aceasta a precizat că Matteo Politi a primit o parafă fără nişte documente legale pe care nu putea să o utilizeze fără celelalte documente.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Întrebată cine este răspunzător de situaţia creată, Pintea a spus: ”Angajatorul în primul rând, pentru că are obligaţia să verfice toate ocumentele, ori el avea unul singur”.

 

”Sunt încântată că ies la iveală anumite aspecte pe care le-am sesizat mai demult, dar, pentru că nu prezentau importanţă, nu au fost luate în considerare. Acum se vede că instituţile private pot să facă mai mult decât o instituţie publică, din păcate nu în folosul pacienţilor”, a mai spus Pintea.

Întrebată dacă Colegiul Medicilor sau Ministerul Sănătăţii au vreo culpă în acest caz, Pintea a negat.

Citeste si: Bătaie la metrou între doi iubiți și paznici. Imagini scandaloase

”Colegiul Medicilor nu a eliberat avizul de liberaă practică, deci, nu. Ministerul Sănătăţii nu a dat recunoaşerea oficială a diplomelor, deci nu. Există un cod de parafă dat de un funcţionar, în baza unor documente ilegale sau în lipsa unor docmente, dar care nu putea fi utilizat fără celelalte două – dreptul de liberă practică, plus recunoaşterea oficială.

Am informaţii că avea şi o poliţă de malpraxis, din februarie 2018, care teoretic se eliberează, din nou, pe baza celor trei documente”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Falsul chirurg Matteo Politi, care potrivit Libertatea a operat în mai multe clinici private din România a fost prins la Vama Curtici. El va di audiat de poliţiştii din Capitală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si