Sorina Pintea, despre cazul Săpoca: Suspiciunea mea este că asistentelor li s-a făcut frică

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că suspiciunea sa este aceea că angajaţilor spitalului Săpoca le-a fost teamă să intervină în momentul atacului în urma căruia cinci pacienţi au fost ucişi, în condiţiile în care secţia în care s-a produs incidentul nu are nevoie de personal de supraveghere, acolo nefiind internaţi pacienţi violenţi.

R.B., luni 19 august 2019 , 21:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pintea spune că aşteaptă propuneri de la medici privind modificări legislative pentru ca astfel de cazuri să nu se repete, dar şi că vrea „upgradarea” rolului Consiliilor de Administraie ale unităţilor medicale.

Sorina Pintea a explicat luni seară, într-o emisiune la Digi24, că în salonul în care un pacient a atacat cu un stativ metalic mai mulţi bolnavi erau internaţi pacienţi cu multiple comorbidităţi, „mai mult de paleaţie, nu neapărat de zona psihiatrică”. Ea a spus că vrea să vadă „foarte clar cum au fost internaţi acei pacienţi” şi că niciunul dintre cei atacaţi nu era imobilizat, ci erau sedaţi, dar „nu au avut nicio şansă”.

Citeste si: Masacrul de la Săpoca a fost filmat. Procurorii au înregistrările

Ministrul Sănătăţii a afirmat că în momentul atacului „nu se afla nimeni în preajmă” şi că „nu este vorba de un minut”. 

„Nu cred că nu s-au auzit zgomote deloc, pentru că uşile celor două saloane erau deschise”, a afirmat Pintea, arătând că distanţa dintre salonul în care s-a produs atacul şi camera asistentelor este de 15 metri. 

Ea a precizat că i se pare „imposibil ca în liniştea nopţii să nu se fi auzit nimic”, având în vedere că paturile sunt din metal şi este imposibil să nu se fi atins stativul metalic de paturi.

Citeste si: Poliţiştii care l-au prins pe criminalul de la Săpoca: ”Când am ajuns, portarul era fugărit de pacient cu o bară metalică”

„Relatările au fost mai mult sau mai puţin corecte. Nu cred în varianta minutului”, a afirmat Pintea.

Ea a menţionat că secţia nu este una „cu potenţial periculos” şi nu avea personal de supraveghere, iar doi muncitori de supraveghere se aflau în apropiere şi aceştia au fost chemaţi când asistentele au auzit ţipete. 

„Acolo nu era nevoie de personal de supraveghere”, a spus Pintea. Ea a precizat că, după atac, bărbatul care a ucis a mai fugit aproximativ 80 de metri şi că acesta a fost imobilizat de către poliţiştii care se aflau acolo pentru a aduce un alt pacient.

În acest context, ministrul Sănătăţii a afirmat că suspectează că asistentelor le-a fost teamă să intervină. 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si