Sorina Pintea, despre organizarea rezidenţiatului: ”Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile, astfel încât aceste ordine să poată fi semnate”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că rezidenţiatul s-ar putea organiza, la noua dată stabilită pentru 8 decembrie, dacă preşedintele Klaus Iohannis ar numi pentru două zile un interimar la Ministerul Educaţiei

Author: E.T. duminică 20 octombrie 2019 , 13:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că rezidenţiatul s-ar putea organiza, la noua dată stabilită pentru 8 decembrie, dacă preşedintele Klaus Iohannis ar numi pentru două zile un interimar la Ministerul Educaţiei, care să semneze ordinele de ministru în baza cărora se organizează examenul.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că au fost foarte multe discuţii în spaţiul public legate de examenul de rezidenţiat, dar acesta

nu poate fi organizat în lipsa unui ministru al Educaţiei.

”Nu avem un ministru interimar al Educaţiei, nu am avut pentru că preşedintele nu a numit acest ministru, nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională.(...) Din punctul nostru de vedere, Ministerul Sănătăţii şi-a respectat toate atribuţiile pe care le are în organizarea examenului de rezidenţiat, exact ca şi în ceilalţi ani. Până la urmă, cu siguranţă este o problemă pentru că în afară de actele normative pe care trebuia să le promovăm, mai există un act normativ care spune că suntem obligaţi să organizăm acest concurs în trimestrul 4 al fiecărui an”, a declarat Sorina Pintea.

Citeste si: Atenţionare de călătorie transmisă de MAE- Stare de urgență în Chile!

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperirea șocantă făcută de colegii bărbatului! S-a împușcat în timpul serviciului! Felul în care l-au găsit este inimaginabil!

Citeste si: Dăncilă: Este obligatorie o schimbare profundă!

Aceasta a pus că s-ar putea organiza examenul dacă preşedintele numeşte un interimar la educaţie.

”Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile, astfel încât aceste ordine să poată fi semnate”, a ma spus ministrul interimar al Sănătăţii.

Exemenul de rezidenţiat se organizează în baza a şapte ordine de ministru, între care trei sunt comune Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei.

Iniţial, examenul a fost stabilit pentru 17 noiembrie, fiind reprogramat pentru 8 decembrie.

Sorina Pintea a declarat recent că nu exclude o nouă amânare a examenului, în lipsa unui Guvern nou instalat sau în lipsa unui interimar la Ministerul Educaţiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si