Sotia lui George Clooney vrea sa dea in judecata organizatia terorista Stat Islamic. Actorul o sustine

Actorul american George Clooney şi soţia lui au dezvăluit că au analizat cu mare atenţie riscurile la care se expun, înainte de a accepta ca avocata Amal Clooney să iniţieze un proces împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), în numele unei supravieţuitoare a traficului de persoane, informează contactmusic.com.

marți 20 septembrie 2016 , 18:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Amal Clooney, o cunoscută avocată pentru drepturile omului, a participat şi în trecut la procese în care erau implicate celebrităţi sau care vizau chestiuni controversate. De această dată, ea luptă pentru aducerea în faţa instanţelor de judecată a liderilor organizaţiei teroriste Stat Islamic, în numele Nadiei Murad, o femeie care a reuşit să evadeze şi să scape astfel de viaţa de sclavă sexuală a membrilor acelui grup de islamişti radicali.

Mama şi fraţii Nadiei Murad au fost ucişi cu brutalitate atunci când militanţii SI au invadat satul ei din Irak, în vara anului 2014. În prezent, ea militează pentru ca opinia internaţională să facă dreptate comunităţii sale de kurzi yazidiţi. Vineri, ea a primit titlul de Ambasador al Bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite.

Amal Clooney o reprezintă în instanţă pe Nadia Murad, în prezent în vârstă de 23 de ani, în procesul deschis de ea, iar renumita avocată recunoaşte că a discutat şi despre potenţialele riscuri de securitate cu soţul ei, actorul George Clooney, înainte de a accepta să pledeze în acel proces internaţional.

Aceasta este o chestiune pe care am discutat-o cu soţul meu, trebuia să avem acea discuţie înainte să accept aşa ceva”, a declarat Amal Clooney corespondentului NBC News Cynthia McFadden. ”Am discutat într-adevăr despre asta. Şi suntem conştienţi că există anumite riscuri, bineînţeles”, a spus Amal Clooney.

S-a întâlnit şi el cu Nadia şi cred că a fost emoţionat din aceleaşi motive ca şi mine şi a înţeles situaţia. În definitiv, asta este meseria mea”, a adăugat soţia celebrului actor american.

După ce Cynthia McFadden a lăudat-o pe Amal, spunându-i că este curajoasă că se implică în această luptă, aceasta a răspuns în felul următor: ”Nu cred că cineva poate să spună că este cu adevărat curajos, în comparaţie cu ceea ce face Nadia acum”

”Nu e de glumit. E vorba despre Statul Islamic”, a explicat avocata într-un interviu difuzat în matinalul TV ”Today”, luni. ”Extremiştii i-au transmis ameninţări clare, spunându-i că o vor captura din nou”.

Amal Clooney a mai spus că pur şi simplu nu a putut să renunţe la acest proces, deoarece detaliile îngrozitoare ale captivităţii petrecute de Nadia Murad în rândul islamiştilor extremişti au emoţionat-o extrem de mult.

Nu-mi imaginez că există un lucru mai rău pe care un om poate să îl facă altuia”, a mai spus Amal Clooney, explicând faptul că Nadia Murad a fost violată în grup, de mai multe ori, şi că trupul ei a fost ars cu ţigarete.

George Clooney şi Amal Alamuddin, o avocată britanică de origine libaneză, s-au logodit pe 28 aprilie 2015. Căsătoria lor a avut loc pe 27 septembrie 2015, la Veneţia.

TAGURI
Life
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si