Spanac cu ou. O rețetă sănătoasă și extrem de gustoasă! Secretul acestui preparat
Spanac cu ou. Este una dintre cele mai sănătoase legume. În perioada aceasta, se găsește din belșug în piețe, la un preț accesibil. Iată o rețetă foarte bună!
![Spanac cu ou](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/576/20078761/1/spanac-cu-ou--crop-1587713075.jpg?width=900&height=698)
Spanac cu ou. Spanacul este un adevărat depozit natural de vitamine şi minerale. Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.
Interesant în cazul spanacului este că, deşi nu conţine atât de mult fier cum se credea în trecut, fiind devansat de alte legume, totuşi conţine o substanţă numită saponină, ce are proprietatea de a ajuta organismul să asimileze bine fierul.
Spanac cu ou. De ce ai nevoie:
2 kg de spanac
două cepe
usturoi
ulei
pastă de roșii
ouă
Spanac cu ou. Cum se prepară:
În primul rând, spălați foarte bine spanacul, frunză cu frunză, sub jet de apă rece. Între timp, puneți la fiert o oală mare cu apă în care adăugați și un praf de sare.
Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro
După ce apa ajunge la punctul de fierbere, adaugi spanacul. Treptat, pentru că inițial vei observa că nu încape în vas. Își va pierde mult din volum.
Se lasă pe foc în jur de 5 minute. După care se strecoară.
Se toacă mărunt spanacul și ceapa. Se adaugă sucul de roșii și usturoiul și se bagă la cuptor în jur de 25 de minute.
Se servește cu un ou ochi deasupra.
Previne cancerul
Antioxidanţii puternici pe care îi conţine sucul de spanac, kaempferol şi fitonutrienţii numiţi flavonoizi, ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian
şi de prostată.
Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro
Protejează creierul si inima
Spanacul întârzie procesul natural de îmbătrânire a creierului datorită conţinutului de acid folic, substanţă care reduce nivelul aminoacidului homocisteina.
Acest aminoacid prezent în fluxul sanguin predispune îmbolnăvirii de Alzheimer şi dezvoltării bolilor de inimă, prin îngroşarea arterelor.
Întăreşte sistemul imunitar
Prin complexul de vitamine şi minerale pe care îl ofera organismului, spanacul întăreşte sistemul imunitar, menţine sănătatea pielii şi grăbeşte vindecarea leziunilor diverse.
Tratează anemia şi întăreşte oasele
Fierul din spanac şi saponina ajută la vindecarea anemiei, iar calciul conţinut de această legumă verde întăreşte sistemul osos. Este recomandat copiilor în creştere, dar şi bătrânilor slăbiţi de boli.
Protejează ochii
Spanacul este o sursă importantă de vitamina A, luteină, xantină şi betacaroten, necesare pentru prevenirea deteriorării văzului, mâncărimilor şi uscăciunii ochilor, degenerescenţei maculare sau ulcerului ocular.