Spania a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

Spania a început, miercuri, c ampania de vaccinare anti-COVID-19 a aproximativ 3,3 milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Numărul cazurilor de COVID-19 în Spania se află în creștere, iar ţara se află în risc înalt de îmbolnăvire, potrivit EFE.

Author: Alexandra Costea miercuri 15 decembrie 2021 , 19:44

Spania a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

Spania a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccinarea copiilor este prevăzută începând de miercuri în centrele de sănătate, şcoli şi centre abilitate, aşa-numitele "vaccinodromuri", cu o primă tranşă de vaccinuri pediatrice de 1,3 milioane de doze de la Pfizer deja preparate în fiole, conform Ministerului spaniol al Sănătăţii.Doza de vaccin este redusă la 10 micrograme, o treime din cea administrată adulţilor, cu un interval de opt săptămâni între doze, în loc de 21 de zile, pentru a obţine un răspuns imunitar cât mai eficient.

Dozele pediatrice de la Pfizer au demonstrat o eficienţă împotriva COVID-19 simptomatic în teste clinice, cu o reacţie mai scăzută la grupa de vârstă 16- 25 de ani.

Unele regiuni au hotărât vaccinarea copiilor în şcoli, astfel încât autorităţile sanitare trebuie să ceară permisiunea familiilor, în timp ce altele au preferat locuri extraşcolare, pentru a asigura însoţirea de către un părinte şi acordul acestuia.

Citeste si: VIDEO| Noua tulpină Omicron închide din nou Europa și întreaga lume 

Minorii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani sunt cei mai dispuși contaminării cu COVID-19 în Spania

Copii sub 12 ani, categoria de populaţie care mai rămânea de vaccinat în Spania, prezintă o mai mare incidenţă de contagiere în această ţară (648 de cazuri la 100.000 de locuitori) în ultimele 14 zile, în condiţiile în care media în ţară este 412, conform datelor oficiale.

Vaccinarea minorilor intervine în mijlocul unei creşteri graduale a contagierilor în ultimele săptămâni, înaintea sărbătorilor de Crăciun şi în plină dezbatere privind administrarea dozei booster. A treia doză de vaccin este acum recomandată în Spania pentru cei de peste 60 de ani şi cei vaccinaţi cu serul de la Janssen, însă ar putea fi extinsă şi celor de peste 40 de ani şi lucrătorilor esenţiali.

Spania are un procent înalt de vaccinare, de aproape 90 la sută, cu peste 47 de milioane de locuitori vaccinaţi cu schema completă, însă creşterea numărului de contagieri şi venirea Sărbătorilor au determinat autorităţile din majoritatea regiunilor să adopte măsuri, precum prezentarea certificatului verde pentru a accede în spaţii ca restaurante, săli de sport, spitale sau reşedinţe pentru vârstnici.

Spania a înregistrat în total 88.542 de decese şi 5.366.128 de contagieri cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro

Citeste si: Ce spun specialiștii despre „valul 5” al pandemiei de COVID-19. Când vine și cum ar trebui sa ne pregătim pentru acesta


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si