Traian Dobre exporta anual tone de miere din Romania, majoritatea cantitatii fiind cumparata de la apicultorii din intreaga tara. Prahoveanul este cunoscut si pentru severitatea cu care ii trateaza pe apicultorii care incearca sa falsifice mierea, acesta facand chiar de fiecare data publice rezultatele analizelor mierii colectate de la crescatorii de albine. Acesta sustine intr-o postare pe  pagina personala de Facebook ca pentru anul 2017 deja se constata multe cazuri de mieri cu antibiotice, insecticide sau falsificare. 

"Este mare pacat ca, apicultorii nu inteleg un lucru elementar si anume: toate aceste neajunsuri constate la miere, retrogradeaza tara noastra astfel ca, din important exportator de produse apicole la nivel european, toata marfa care se ofera este primita cu suspiciune si declasata ca pret si termene de plata. Este motivul principal pentru care in ultimii 4-5 ani, sunt din ce in ce mai putine firme externe care accepta sa contacteze ferm marfa oferita, respectiv sa plateasca in avans sau chiar minim 50% din pret", sustine apicultorul, conform agrointel.ro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Acesta estimeaza ca in maxim 2-3 ani se mai poate vorbi de apicultura in Romania. ”Consecintele sper sa le intelegeti definitiv, altfel estimam ca in maxim 2-3 ani nu mai putem vorbi de apicultura in Romania. 

Nu uitati ca in coasta noastra exista un important producator de miere de albine si care prin masurile luate demonstreaza ceva care la noi nu se face inca si anume ca, au inteles foarte rapid ca pastrarea in piata este conditionata de calitatea produsului oferit. Cu regret, avem posibilitatea, poate unica in Europa si chiar in lume, sa livram inca fel de fel de sortimente de miere si de foarte buna calitate, chiar calitate exceptionala insa, ce se vinde la ora actuala se poate categorisi la nivelul contra firii”, mai atrage atentia apicultorul prahovean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si