Specialistii socheaza. Ce contine mierea de anul acesta. Aveti mare grija! E plina de antibiotice

Semnal de alarma, tras de unul dintre cei mai cunoscuti apicultori care prin firma sa exporta miere din Romania in cele mai importante tari din Europa. Traian Dobre, crescator de albine din Baicoi, sustine ca la mierea din 2017 se constata in foarte multe cazuri abunda prezenta de antibiotice si/sau insecticide, falsificare, atat la mierea de rapita cat si mierea de salcam.

Author: A.L. luni 12 iunie 2017 , 11:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Traian Dobre exporta anual tone de miere din Romania, majoritatea cantitatii fiind cumparata de la apicultorii din intreaga tara. Prahoveanul este cunoscut si pentru severitatea cu care ii trateaza pe apicultorii care incearca sa falsifice mierea, acesta facand chiar de fiecare data publice rezultatele analizelor mierii colectate de la crescatorii de albine.

Acesta sustine intr-o postare pe  pagina personala de Facebook ca pentru anul 2017 deja se constata multe cazuri de mieri cu antibiotice, insecticide sau falsificare. 

"Este mare pacat ca, apicultorii nu inteleg un lucru elementar si anume: toate aceste neajunsuri constate la miere, retrogradeaza tara noastra astfel ca, din important exportator de produse apicole la nivel european, toata marfa care se ofera este primita cu suspiciune si declasata ca pret si termene de plata. Este motivul principal pentru care in ultimii 4-5 ani, sunt din ce in ce mai putine firme externe care accepta sa contacteze ferm marfa oferita, respectiv sa plateasca in avans sau chiar minim 50% din pret", sustine apicultorul, conform agrointel.ro.

Acesta estimeaza ca in maxim 2-3 ani se mai poate vorbi de apicultura in Romania.

”Consecintele sper sa le intelegeti definitiv, altfel estimam ca in maxim 2-3 ani nu mai putem vorbi de apicultura in Romania.  Nu uitati ca in coasta noastra exista un important producator de miere de albine si care prin masurile luate demonstreaza ceva care la noi nu se face inca si anume ca, au inteles foarte rapid ca pastrarea in piata este conditionata de calitatea produsului oferit. Cu regret, avem posibilitatea, poate unica in Europa si chiar in lume, sa livram inca fel de fel de sortimente de miere si de foarte buna calitate, chiar calitate exceptionala insa, ce se vinde la ora actuala se poate categorisi la nivelul contra firii”, mai atrage atentia apicultorul prahovean.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si