Victor Ciorbea s-a razgandit. In urma cu 2 zile sustinea ca nu poate face asta. Acum are alta parere. De ce?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

VICTOR CIORBEA, AVOCATUL POPORULUI: Dimineata v-am raspuns, pentru ca am facut o greseala. Ii multumesc domnului presedinte si echipei Administratiei Prezindentiale ca ne-au mentionat acea decizie din 2013.

Consiliul Superior al Magistraturii a trimis deja o alta sesizare catre Curtea Constitutionala.

MARIANA GHENA, PRES. CSM: Sesizarea a fost inregistrata indata ce am trimis-o, termenul stabilit pentru a raspunde solicitarii, pentru ca aceasta este procedura, este 7 februarie.

Pana atunci, reprezentantii CSM trebuie sa trimita o lista cu motivele pentru care vor anularea ordonantei. Apoi…

VALER DORNEANU, PRESEDINTE CCR: Dupa ultimul punct de vedere vom stabili si termenul de judecata pe care vi-l vom anunta atunci.

Cand vine vorba de efectele ordonantei 13, timpul este extrem de important. Parchetul general a anuntat ca o va ataca si la Curtea de Apel. O decizie pe calea contenciosului administrativ poate duce la anularea efectelor, chiar daca ordonanta intra in vigoare.



AUGUSTIN  LAZAR, PROCURORUL GENERAL: Cand s-a lucrat la codul penal au lucrat un grup de jurist de elita. Acelasi grup sau un grup similar trebuia sa lucreze si acum, pentru rezolvarea problemelor legislative.

Motivele pentru anulare sunt clare, in opinia specialistilor. Modificarile nu au caracter urgent, iar textul are lipsuri importante.

VICTOR CIORBEA, AVOCATUL POPORULUI: Guvernul nu defineste in cuprinsul OUG ce inseamna aceasta vatamare grava.


MARIANA GHENA, PRES. CSM: Nu cred ca se pune problema sa discuti urgenta in legatura cu abuzul in serviciu!

DANIELA LECCA, PURTATOR DE CUVANT CSM: S-a decis incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a procurorilor Haineala Oana si Constantin Sima.

Aceasta decizie l-a pus in incurcatura pe ministrul justitiei. Parchetul general a cerut retragerea a 2 procurori care activau in subordinea lui Florin Iordache, la minister.

FLORIN IORDACHE, MINISTRUL DE JUSTITIE: Daca in regulament se spune ca revocarea se face numai la cereea ministerului plus cererea celui care a solicitat-o, respectiv cei 2 magistrati, fara indoiala, aceasta solicitare nu are un temei juridic. Alta intrebare!

Asadar, Iordache le-a explicat jurnalistilor ca revocarea s-a facut neregulamentar pentru ca a existat doar solicitarea uneia dintre parti. Dupa 2 ore, iata-l comentand acelasi subiect.

FLORIN IORDACHE, MINISTRUL DE JUSTITIE: Incetarea detasarii se poate face fie la cerea ministerului, fie la cererea persoanei respective.

Procurorul general a explicat ca incetarea detasarii este necesara pentru ca activitatea de la minister este acum obiectul unui dosar penal, iar impartialitatea anchetei este vitala!

AUGUSTIN  LAZAR, PROCURORUL GENERAL: Am ascultat si punctual de vedere al domnului ministru, care mi s-a parut rezonabil, ca vrea sa isi mentina echipa, dar mi-a creat impresia ca decizia nu vine de la el.


Lucrurile sunt incurcate in declaratii si la Curtea Constitutionala.

VALER DORNEANU, PRESEDINTE CCR: Mai exact, legea, suprematia ei, pardon. Constitutia, suprematia ei si legea!

In concluzie, stabilirea unor termene la CCR si la Curtea de Apel este doar un prim pas. Judecatorii celor 2 institutii pot amana pronuntarea pentru mai multe zile sau chiar saptamani! Iar de pe 11 februarie ordonanta de urgenta numarul 13 intra in vigoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si