Orban: Va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber. Susţin un plan de sprijinire a sectorului cultural

Prim-ministrul Ludovic Orban a spus marţi că va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber, cu respectarea normelor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, şi că susţine un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv a independenţilor.

Author: I.C. marți 19 mai 2020 , 14:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Consultările prim-ministrului Ludovic Orban au continuat, marţi, cu reprezentanţii artelor spectacolului, discuţiile fiind concentrate asupra măsurilor de susţinere a domeniului cultural atât în perioada imediată, cât şi pe termen mediu şi lung.

Citeste si: PSD vrea eliminarea obligativității de a purta mască pentru anumite categorii

Preocuparea comună celor două părţi, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului, este legată de reluarea repetiţiilor şi spectacolelor şi a activităţii culturale în condiţii de siguranţă sanitară atât pentru actori şi personalul de sprijin, cât şi pentru cetăţeni.

Într-o primă etapă, în funcţie de evoluţia epidemiologică, va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber cu respectarea normelor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Amenzile aplicate în baza ordonanțelor militare ar putea fi anulate! Decizia mai multor partide politice

„Viaţa culturală îmbogăţeşte viaţa oamenilor şi societatea. Susţin un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv vom analiza punerea la dispoziţie a unor granturi pentru sectorul cultural independent. De asemenea, îmi doresc reluarea activităţii culturale, însă în funcţie de evoluţia epidemiologică şi în baza unui plan bine gândit, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestările culturale”, a spus prim-ministrul.

Orban a afirmat că vor fi menţinute formele de sprijin pentru angajaţii din activităţile care vor rămâne restricţionate prin decizii guvernamentale (plata şomajului tehnic), iar în perspectiva reluării activităţii vor fi decise măsuri active de susţinere, prin asigurarea din fonduri bugetare a unei părţi din cheltuielile de salarizare pentru angajaţii care îşi vor păstra locurile de muncă.

Citeste si: Şedinţe la Palatul Cotroceni pe tema măsurilor pentru gestionarea epidemiei de COVID-19

La consultările de astăzi cu reprezentaţii artelor spectacolului au participat şi viceprim-ministrul Raluca Turcan şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si