Spectacol pe cer la Tecuci. Un miting aviatic de toata frumusetea a fost organizat in oras!

La împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea primei şcoli militare de pilotaj, "Smaranda Baescu", a fost organizat un miting aviatic la care au participat mii de oameni. Vremea frumoasă, avioanele şi paraşutiştii i-au făcut pe cei prezenţi să nu- şi mai ia ....ochii de pe cer.

Author: C.I.P. luni 02 iulie 2018 , 14:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mitingul aviatic nu a fost organizat intamplator la Tecuci. Aici, prima institutie de invatamant din Romania in domeniul aviatiei si-a inceput activitatea la 1 iulie 1918 sub denumirea de Grupul 4 Aviatiune Instructiune. In cei 40 de ani, au fost instruiti circa 20.000 de piloti.

"Astazi noi sarbatorim deschiderea primei scoli de pilotaj din Romania.

Prima data, scoala de pilotaj din Romania s-a deschis la Tecuci, acum 100 de ani si astazi este centenarul. Din acest motiv suntem aici. Si noi asteptam multi tecuceni sa participe la eveniment.", a declarat Mehmet Tural, organizatorul show-ului.

"Inca din 1916 aici a fost inima aviatiei romanesti, avand in vedere ca la cativa km s-a scris istorie, la Marasti, Marasesti si Oituz", a marturisit Catalin Hurdubae, primarul Municipiului Tecuci.

Pe aerodromul din Tecuci, inca de dimineata au inceput spectacolul cu avioanele ultra-usoare. Toata lumea avea ochii atintiti spre cer, insa, de departe, cei mai incantati au fost copiii, mai ales cand au aparut parasutistii.

Cei dornici sa descopere mai mult din lumea aviatiei au putut sa faca acest lucru si la muzeu.

"Pe langa acest miting, dupa incheierea lui, va invitam sa veniti la muzeu pentru ca avem exponate, in special ultimul avion militar construit in Romania, YAR 93, avion de patrimoniu, restaurat complet cu accesul publicului in el.", a spus si Dorel Gheorghe Chis, presedintele Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, filiala Tecuci
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si