Spectacole-pilot pentru monitorizarea infectărilor

După luni în șir în care spectactorii nu au intrat în sălile de spectacole niciunde în țară, la mijlocul lunii mai, la Cluj-Napoca a fost pusă în scenă piesa "Faust" în sala mare a Operei Naționale.

Citeste si: Bilanţ coronavirus, azi 10 iunie 2021: Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Cum s-a derulat spectacolul? Uşile s-au deschis cu o oră înainte de a începe evenimentul, iar oamenii au avut la dispoziţie nouă intrări.

Pe lângă bilet, participanţii au fost nevoiţi să prezinte dovada că s-au vaccinat anti-COVID, că au avut boala şi s-au vindecat în ultimele 90 de zile sau un rezultat negativ al unui test pentru infecţia cu SARS-COV2.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

S-a păstrat distanța între spectatori și s-a asigurat că ieșirea din sala de spectacol se face fără aglomerație. Spectacole similare au avut loc la București, unde sute de oameni au participat la două piese de teatru. 

Concluzia autorităților după spectacolele-pilot

Concluzia surprinzătoare a autorităților a fost anunțată azi: un singur participant dintre cei prezenţi la cele patru spectacole-pilot, organizate în București și Cluj-Napoca, s-a infectat cu Sars-Cov-2!

Citeste si: Gradul de ocupare al Arenei Naţionale a fost crescut la 50 la sută la meciurile de la Euro-2020

Persoana infectată a primit rezultatul după 8 zile de la concertul organizat la Opera Națională din Cluj, ceea ce poate însemna, spun epidemiologii, că s-a infectat în altă parte, potrivit ProTV.

Pe parcursul monitorizării, fiecare participant a fost rugat să evite zonele aglomerate, dar și interacțiunile, cu persoane necunoscute.

Reprezentanții Ministerului Culturii recomandă că organizatorii de evenimente să aibă mai multe puncte de testare sau ca participanții să vină cu testele deja efectuate.

Citeste si: VIDEO- Nopțile de cazare la Cluj în această vară, vândute la prețuri uriașe

Sursa foto: Facebook/ Opera Nationala Cluj--Napoca


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si