Speranta pentru pacientii cu hepatita B. Medicul Adrian Streinu Cercel spune ca boala cronica va putea fi vindecata. Cand se va intampla asta

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, seful Institutului "Matei Bals" din Capitala, a vorbit despre niste tehnologii revolutionare pentru a duce la vindecarea bolnavilor de hepatita cronica de tip B.

C.I.P., marți 06 septembrie 2016 , 09:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El a stat de vorba cu Florin Condurateanu si i-a spus ca in momentul de fata exista niste medicamente care elimina virusul din celula ficatului, dar ca in acest moment aceste medicamente sunt experimentale, dar ca, in 3-5 ani, aceasta medicatie va fi la indemana oricarui pacient. "Momentat sunt niste medicamente experimentale care se aplica in perfuzii. Nu au denumiri, ci coduri momentan. Doar pacientii inclusi in programul de studiu beneficiaza momentan de aceste tratamente, dar in 3-5 ani ele vor fi accesibile pentru toata lumea. Momentan pe piata exista medicamente care doar inhiba multiplicarea virusului, dar cand se renunta la aceste medicamente, virusul reapare. Aceste noi tehnologii vor putea sa distruga mediul in care celulele virusate din ficat se dezvolta si astfel va reusi sa inhibe in totalitate boala. Momentan o astfel de tehnologie este folosita cu succes in tratamentul hepatitei C cu un grad de vindecare de 98-99%.", a declarat acesta, noteaza cei de la jurnalul.ro.

INTREGUL INTERVIU CU ADRIAN STREINU-CERCEL IL PUTETI CITI AICI

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si