„Potrivit ultimelor informaţi, furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, au fost identificate două noi focare de infectare cu SARS-CoV-2, în două dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 22 cazuri pozitive din cadrul personalului medical, dintre care 17 într-o secţie, 5 pe altă secţie. În vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV 2, au fost adoptate următoarele măsuri: anunţarea şi trimiterea personalului cu rezultate pozitive către Secţia de Boli Infecţioase, sistarea internărilor, testarea tuturor pacienţilor existenţi la nivelul secţiilor, asigurarea asistenţei medicale a pacienţilor cu personal doar din cadrul secţiilor (se sistează contactele

cu medicii din afara secţiilor)”, anunţă Prefectura Prahova într-un comunicat dat publicităţii miercuri după amiază, potrivit news.ro.

În plus, s-a dispus sistarea activităţii medicilor de la cele două secţii în ambulatoriul de specialitate care funcţionează în cadrul spitalului şi unde se prezintă pacienţii care nu au nevoie de internare sau care, după externare, au nevoie de control medical făcut de către medicul specialist.

Citeste si: Prima localitate din România care intră în carantină

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De asemenea, se va face testarea în regim de urgenţă a personalului secţiilor afectate care lucrează în ambulatoriu.

Totodată, a fost interzisă folosirea aerului condițioonat la nivelul unității medicale și obligativitatea ca masca de protecție să fie schimbată la patru ore.

Citeste si: Nelu Tătaru: România a ajuns ciuma Europei

„Personalul care prezintă simptomatologie respiratorie nu se va prezenta la serviciu; se va prezenta la UPU pentru efectuarea investigaţiilor şi stabilirea diagnosticului” este o altă măsură anunţată în urma depistării celor 22 de cazuri de infectare în rândul personalului medical.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si