"Având în vedere numeroasele solicitări ale pacienţilor şi cadrelor medicale referitoare la aplicarea art. 1 din Ordinul Comandantului Acţiunii, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 74553/07.04.2020, facem următoarele precizări:

Interdicţiile prevăzute art. 1 nu sunt aplicabile în mod absolut şi automat ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care să justifice:

- necesitatea internării pacienţilor, pentru asistenţa spitalicească acordată în spitalele publice şi private sau

- necesitatea realizării consultaţiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unităţile publice sau private care acordă asistenţă medicală ambulatorie."



De asemenea, DSU precizează că restricţiile nu se referă la femeile însărcinate, persoanelor care necesită tratament oncologic, care au nevoie de controale periodice. Asistenţa medicală va fi acordată indiferent dacă spitalul este public sau privat, completează reprezentanţii DSU.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

spitale private raed arafat
spitale private raed arafat

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, despre pandemia de coronavirus: "Mai avem încă un drum lung de parcurs”

Citeste si: Iohannis: România nu este încă în faza de relaxare a măsurilor de izolare. Eu voi sta acasă de Paşte şi vă îndemn să faceţi la fel

Citeste si: O asistentă medicală care luptă în prima linie împotriva coronavirusului și-a scris testamentul la doar 21 de ani: „I-am spus iubitului unde este”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si