Spitalul din Slobozia are nevoie de anesteziști. „Îi convine să vină pentru o gardă?“

Din cauza deficitului de medici, cel mai mare spital din Ialomița se află în pericol. Acesta este pe cale să nu mai asigure asistență medicală deoarece nu există medici anesteziști.

Author: Diana Puiu miercuri 27 aprilie 2022 , 13:47

 Spitalul din Slobozia are nevoie de anesteziști. „Îi convine să vină pentru o gardă?“

Spitalul din Slobozia are nevoie de anesteziști. „Îi convine să vină pentru o gardă?“

[Sursa foto: România TV]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În prezent, Spitalul Județean de Urgență Slobozia se află la categoria III. Pentru ca unitatea medicală nu va mai putea asigura linie de gardă la Terapie Intensivă ar putea fi inclusă categoria IV.

Citeste si: Cum se simte femeia atacată de câini într-o zonă din București?! A fost operată de o echipă de medici

Managerul spitalului, Liviu Patrichi, spune că nu dorește să se ajungă în acest punct.
"Situaţia nu este doar la Spitalul Judeţean din Slobozia, e la nivel sistemic.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro

Citeste si: Doi copii au fost spulberați de o mașină în București, intenționat. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Am găsit o soluţie de avarie, va veni un medic din Bucureşti, dar acest lucru nu e pe termen lung, nici măcar pe termen mediu. Nu dorm noaptea, sunt doar cârpeli. 30% din timpul meu îl dedic găsirii medicilor: caut, întreb, încerc să conving... Medicii anestezişti preferă mediul privat, unde o gardă ajunge la 3.500 de lei, faţă de un spital public, unde un medic tânăr primeşte pe o gardă 530 de lei. Dacă vine de la Bucureşti, asta înseamnă navetă. Un dus-întors Bucureşti-Slobozia însemnă 200 de lei. Îi convine să vină pentru o gardă din care rămâne în buzunar cu 300 de lei? Nu, categoric, nu!"

Gărzile ar putea să nu mai fie acoperite

"Da, declasarea, dacă s-ar întâmpla, aduce pagube financiare spitalului. Aproximativ 30% din veniturile din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru spitalizarea pacienţilor acuţi, se pierd. Este vorba despre costuri semnificative", explică managerul.

Citeste si: O femeie de 38 de ani a murit după ce s-a izbit cu mașina de două TIR-uri, în Ialomiţa

În situația în care rămân doar 4 medici, dintre care doi pensionari, gărzile nu vor mai putea fi acoperite complet.

„Sunt alte oportunităţi. La un spital public de provincie nu se îngrămădeşte nimeni să vină. Este o situaţie critică, pentru care, eu, ca manager, nu au pârghiile necesare, instrumentele, ca să o rezolv. Ca să pot angaja un medic, procedura durează între 3 şi 6 luni. Nu mai vorbim despre faptul că Anestezia este o specialitate unde nu sunt medici“, mai spune Patrichi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si