Spitalul Judeţean Craiova nu mai face față numărului mare de cazuri COVID-19

Prefectura orașului Craiova precizează că la Spitalul Judeţean este o situație critică din cauza numărului mare de pacienți cu SARS Cov-2. Astfel, 47 de pacienţi sunt ventilaţi mecanic, 23 de persoane neinfectate cu COVID-19, iar 24 fiind infectate.

Alina Raducu, luni 05 aprilie 2021 , 19:41

Spitalul Judeţean Craiova nu mai face față numărului mare de cazuri COVID-19
Spitalul Judeţean Craiova nu mai face față numărului mare de cazuri COVID-19[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

" Pacienţii din izolator sunt conectaţi la aparate, aşteptând un pat la ATI. Consumul de oxigen este atât de mare cum nu a fost niciodată", declară prefectul orasului Craiova, Nicuşor Roşca.

Situație critică într-un spital din Craiova din cauza numărului mare de pacienți cu COVID-19

Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, afirmă că a fost într-o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, la Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", pentru a găsi soluții în gestionarea situației referitoare la capacitatea de preluare a pacienţilor infectați cu COVID-19.

"La Spitalul Judeţean, sunt 47 de pacienţi ventilaţi mecanic, 23 în sectorul non-COVID şi 24 în cel de COVID. Aici a fost extinsă capacitatea şi pentru ca instalaţia de oxigen să facă faţă, va fi înlocuită o parte dintre aceasta, o soluţie care să permită ventilarea pacienţilor în condiţii de siguranţă", a anunțat Prefectura Dolj.

De asemenea, potrivit sursei citate mai sus, se va lua în considerare şi suplimentarea cu locuri la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova.

Spitalul Judeţean Craiova nu mai face față numărului mare de cazuri COVID-19
Spitalul Judeţean Craiova nu mai face față numărului mare de cazuri COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce spune Andreea Moldovan despre posibilitatea apariției unor noi mutații COVID-19?

Prefectul judeţului Dolj:" Situaţia este critică, sunt bolnavi dependenţi de oxigen

Prefectul judeţului Dolj susține că la Spitalul Județean Craiova, situația este critică, astfel acesta face un apel către cetățeni să evite locurile aglomerate și să ia în considerare măsurile de prevenție împotriva COVID-19.



" Situaţia este critică, sunt bolnavi dependenţi de oxigen, am discutat cu aceştia şi există o preocupare majoră pentru găsirea de soluţii. Pentru a nu ajunge pe un pat de spital, fac un apel să evitaţi locurile aglomerate, să purtaţi mască şi să vă feriţi să ajungeţi în stare gravă la spital. Pacienţii din izolator sunt conectaţi la aparate, aşteptând un pat la ATI. Consumul de oxigen este atât de mare cum nu a fost niciodată, iar de oxigen depinde viaţa oamenilor”, a mai precizat Nicuşor Roşca.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta in lacrimi. Un nou concurent este eliminat!... Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta in lacrimi. Un nou concurent este eliminat! DECIZIA in privinta lui Culita si a lui Sebastian Chitosca dupa ce au incalcat regulamentul
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si