El a mai spus că Spitalul Judeţean Suceava a primit cea mai mare cantitate de Kaletra- medicament utilizat în tratamentul Covid-19, dintre toate unităţile medicale care tratează coronavirusul.

Prefectura Suceava a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 22 aprilie a avut o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţii ai Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Spitalului Judeţean Suceava.

Citeste si: Anchetă la Cluj-Napoca, după ce un preot a permis accesul enoriaşilor în incinta bisericii, în zilele de 18 şi 19 aprilie- VIDEO

“Şedinţa de lucru a avut ca temă analiza situaţiei înregistrate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Sasca Mică, comuna Cornu Luncii, unde 59 de angajaţi ai centrului şi 242 de beneficiari sunt infectaţi cu noul coronavirus, precum şi prezentarea stadiului de remediere al problemei, identificate anterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, privind asigurarea concentraţiei de oxigen necesar în oxigenoterapie”, se arată în comunicat.

Cu acest prilej, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Ionel Oprea,  coordonator al Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a precizat că sunt aproape finalizate lucrările la instalaţia de asigurare a oxigenului, fiind amplasat un nou rezervor cu o capacitate de 10.000 litri, urmând ca, după finalizarea racordurilor, instalaţia să poată asigura un necesar de aproximativ 400 mc oxigen/ minut, mai mult decât dublu faţă de ceea ce era existent (170 mc/ minut).

Citeste si: Numărul deceselor din România continuă să crească. Veste proastă pentru români

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Secretarul de stat a mai spus că, după finalizarea acestor lucrări, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava va avea una dintre cele mai mari capacităţi de stocare a oxigenului din ţară.

De asemenea Ionel Oprea a mai afirmat că Spitalul Judeţean Suceava a primit cea mai mare cantitate de Kaletra- medicament utilizat în tratamentul Covid-19, dintre toate unităţile medicale care tratează coronavirusul.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunt despre anul scolar: cand se redeschid scolile

Prefectura Suceava a mai spus că, în ceea ce priveşte situaţia înregistrată la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Nadia Creţuleac, a precizat că parte din personalul centrului testat pozitiv a fost transportat către Spitalul Judeţean Suceava şi Spitalul Municipal Rădăuţi.

“Coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou şi-a manifestat disponibilitatea de a sprijini personalul care asigură îngrijirea celor 242 de beneficiari testaţi pozitiv, prin instruirea specifică a acestora de către un medic epidemiolog al spitalului şi a recomandat desemnarea unei persoane din cadrul centrului care să ţină permanent legătura cu unitatea medicală în scopul monitorizării eficiente a evoluţiei stării de sănătate a acestora”, mai precizează comunicatul Prefecturii Suceava.

În cadrul şedinţei, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, a prezentat o situaţia celor  65 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv, asimptomatici, aflaţi în carantină la domiciliu şi care necesită dializă, existând o solicitare pentru transportul acestora, în vederea dializării, de la o unitate medicală privată.

“Având în vedere riscul de răspândire al infecţiei, ce poate fi crescut în cazul unui transport neadecvat al acestora, s-a stabilit ca, în dimineaţa zilei de 23 aprilie, să fie convocată unitatea medicală privată la o şedinţă operativă la care vor participa atât directorul DSP Suceava cât şi coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, pentru a se stabili procedura de urmat în cazul pacienţilor pozitivi asimptomatici ce necesită dializă”, mai precizează sursa citată.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Secretarul de stat Ionel Oprea a precizat că, unitatea medicală pe care o coordonează are capacitatea parţială de a asigura dializarea acestor pacienţi, mai ales că dializa acestora în cadrul spitalului judeţean reduce la minim posibil posibilităţile de răspândire ale Covid 19.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a insistat asupra necesităţii de a fi acordate stimulente persoanlului medical prezent la datorie, în acest sens coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou precizând că se discută criteriile ce vor sta la baza acordării acestora, fiind vizat în special personalul cu venituri mici şi a exemplificat în acest sens cu personalul (biologii) ce lucrează în laboratorul care asigură testarea pentru Covid-19.

“Ţinând cont de lipsa de personal cu care se confruntă spitalul judeţean, prefectul judeţului Suceava a solicitat o analiză, cu respectarea prevederilor legale specifice, a condiţiilor impuse la angajare pentru cei care vor să lucreze în laboratorul unităţii medicale, având în vedere că actualele cerinţe impuse fac dificilă recrutarea de personal. Totodată s-a pus în discuţie asigurarea continuităţii în managementul unităţii medicale după plecarea conducerii militare precum şi a eficienţei fluxului decizional cu efect vizibil direct la patul bolnavului, ţinând cont că, anterior acestei crize au fost situaţii în care a fost nevoie de prelungirea contractelor directorilor medicali motivat de faptul că nu existau candidaţi”, mai precizează comunicatul Prefecturii Suceava.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a ţinut să precizeze că au fost detaşaţi, la Spitalul Judeţean, şase angajaţi ai instituţiei, pentru a asigura serviciile de suport necesare pentru buna funcţionare a unităţii medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si