Cadrele medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui care l-au avut sub ingrijire si tratament pe bebelusul de opt luni mort la patru zile de la internarea sa, cu o durere de dinti, si-au indeplinit sarcinile de serviciu. Aceasta este concluzia la care a ajuns comisia de disciplina a unitatii medicale vasluiene, in urma anchetei interne desfasurate in acest caz in care mama copilului a acuzat personalul spitalului ca i-a neglijat fiul, tratandu-l cu superficialitate.

”in cadrul comisiei de disciplina, s-a stabilit ca, din punct de vedere al conduitei medicale, nu s-a facut nicio greseala. Cadrele medicale au respectat toate protocoalele si procedurile de lucru astfel incat nu a fost luata nicio masura administrativa”, a declarat, luni, pentru News.ro managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conducerea SJU Vaslui a dispus efectuarea unei anchete interne in acest caz, dupa ce mama bebelusului a acuzat o parte din cadrele medicale ale Sectiei Pediatrie din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui ca nu si-au facut meseria. Femeia sustine ca atat asistentele, cat si medicii i-au tratat fiul cu superficialitate, dupa ce a fost internat cu febra si dureri de dinti. Desi starea de sanatatea a baietelului s-a degradat de la o zi la alta, afirma mama acestuia, cadrele medicale au intrat in alerta abia in a treia zi de la internare, atunci cand au decis sa-l transfere,

in stare grava, la un Spitalul de Copii Iasi unde, dupa o zi, a murit.

in urma autopsiei, medicii legisti au stabilit drept cauza a decesului ”sepsis cu diseminare meningiana cu pneumococi”.

Directia de Sanatate Publica Vaslui a inceput propria ancheta in acest caz, insa, pe langa rezultatul cercetarii interne desfasurate de Spitalul Judetean, asteapta si concluziile Colegiului Medicilor Vaslui, care trebuie sa stabileasca daca a fost vorba despre malpraxis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si