Spray nazal împotriva Covid-19. Protejează 6 luni împotriva noului coronavirus

Cercetători de la Universitatea din Pennsylvania din SUA încearcă, împreună cu compania Regeneron Pharmaceuticals, să dezvolte un spray nazal care să protejeze de COVID-19.

Author: Razvan Ilie miercuri 02 decembrie 2020 , 07:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ideea este bazată pe principiul terapiei genetice, introducând prin nas şi gât material genetic în anumite celule care să producă anticorpi puternici pentru a împiedica contaminarea cu noul coronavirus.

Avantajul acestei abordări este că nu trebuie să aveţi un sistem imunitar competent pentru a fi eficientă ”, a declarat profesorul James Wilson, responsabil de proiect pentru Universitatea din Pennsylvania.

Citeste si: Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase: „La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu”

Spray-ul nazal anti-Covid, testat pe animale

În prezent testată pe animale, metoda ar putea proteja împotriva noului coronavirus circa şase luni pentru o singură doză, este de părere omul de ştiinţă, şi se înscrie în completarea viitoarelor vaccinuri.

Dr. James M. Wilson, directorul programului Gene Therapy din Pennsylvania

Pionier al terapiei genice, James Wilson a fost contactat în februarie de guvernul american pentru a şti dacă laboratorul său poate utiliza împotriva COVID-19 această tehnologie în

plină expansiune, potrivit Agerpres. Echipa sa nu a putut progresa decât după ce Regeneron Pharmaceuticals a dezvoltat un tratament novator bazat pe un cocteil de anticorpi de sinteză.

Tratament experimental administrat preşedintelui Trump

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis recent o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat preşedintelui american Donald Trump.

Cercetătorii speră ca spray-ul va obliga celulele nazale atinse să producă anticorpi ai Regeneron şi să blocheze astfel orice contaminare cu SARS-CoV-2 pe căile respiratorii.
Pe de altă parte, efectele secundare ar putea fi mai mici decât în cazul vaccinurilor pe punctul de a fi aprobate.

Universitatea din Pennsylvania şi Regeneron Pharmaceuticals prevăd să încheie testele până în ianuarie înainte de a solicita FDA unda verde pentru testele pe om.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si