Stare de alertă în Venezuela după întreruperea energiei

Adunarea Naţională din Venezuela a aprobat luni decretarea stării de alertă în urma unei întreruperi masive de energie care a afectat o mare parte din ţară timp de cinci zile, în timp ce liderul său, Juan Guaido, a organizat marţi o manifestaţie de protest, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

Author: E. V. marți 12 martie 2019 , 08:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Înţeleg foarte bine suferinţa pe care o avem cu toţii şi, prin urmare, cerem ca acest decret să fie aprobat", a declarat Guaido în faţa Adunării înainte ca acesta să-l autorizeze să declare starea de alertă.

Parlamentul a respins argumentul preşedintelui Nicolas Maduro potrivit căruia întreruperea alimentării cu energie electrică din ultimele zile a fost cauzată de sabotajul Statelor Unite şi a atribuit-o gestionării incorecte şi lipsei de investiţii, scrie

Mediafax. 

De asemenea, a cerut armatei să ajute la mobilizarea personalului de la monopolul de putere Corpoelec şi a cerut cooperarea internaţională pentru a restabili alimentarea cu energie electrică în timpul stării de alertă de 30 de zile, a comunicat postul tv columbian RCN şi alte instituţii mass-media.

Citeste si: „Am deşertat sacul şi am găsit copilul, învelit într-o perdea”. Declarațiile înfiorătoare ale femeii care a găsit bebelușul aruncat la groapa de gunoi din Oravița- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Guaido a organizat mitinguri de protest împotriva întreruperii alimentării pentru marţi după-amiază, spunând: „Dacă vom continua să ne mobilizăm, vom ajunge în curând la sfârşitul uzurpării [de Maduro], un guvern de tranziţie şi alegeri libere".

În acelaşi timp, Maduro a afirmat că „agresiunile şi atacurile imperialiste nu vor stinge puterea şi capacitatea de rezistenţă a poporului venezuelean" şi că ţara va câştiga „războiul electric".

Adunarea Naţională a aprobat starea de alertă, deoarece întreruperea curentului a creat probleme şi haos în întreaga ţară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si