Stare de urgență în România. Apelul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Stare de urgență în România. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România solicită Guvernului și Parlamentului sprijinirea activității de editare și distributie a presei scrise prin încadrarea acesteia în categoria activităților vitale pentru desfășurarea cât mai normală a vieții publice.

R.B., luni 16 martie 2020 , 14:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În atenția Guvernului și a Parlamentului României

Având în vedere situația fără precedent generată de pandemia virusului COVID 19, îngrijorată de pericolul în sine, dar și de posibilul blocaj informațional ce se poate produce ca urmare a măsurilor de urgență ce se impun, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România vă solicită sprijinirea activității de editare și distributie a presei scrise prin încadrarea acesteia în categoria activităților vitale pentru desfășurarea cât mai normală a vieții publice.

Citeste si: VIDEO| Stare de urgență. Psihologul Cristian Andrei ne spune ce ar trebui să facem în astfel de momente

De asemenea, vă rugăm să înlesniți, în perioada instituirii stării de urgență, de la Ministerul Administrației sau de la Ministerul Transporturilor, eliberarea autorizațiilor de transport pentru autovehicule sub 3.5 t, pentru a putea transporta presa pe teritoriul României. Se poate rezolva operativ în formula cerere tip online și emitere autorizație de transport, tot online. Presa scrisă, ca și televiziunea, radioul sau presa online, sunt mai necesare ca oricând pentru informarea corectă și atenuarea, prin aceasta, a situației critice pe care o traversează România în acest moment”, se arată în comunicat.

Citeste si: Program functionare mall-uri modificat din cauza coronavirusului. Orarul centrelor comerciale din Bucuresti si din tara

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si