Orban: Cu siguranță nu vor fi tancuri pe străzi. Nu o să vedem Armata pe străzi

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că instituirea stării de urgență în România ca urmare a crizei provocate de noul coronavirus nu va însemna că Armata și tancurile vor ieși pe străzi.

A.M.S., duminică 15 martie 2020 , 21:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  „Toate măsurile de ordine publică vor fi cuprinse în decretul care va fi emis de președintele României. Cu siguranță nu vor fi tancuri pe străzi, cu siguranță nu o să vedem armata pe străzi, cu siguranță nu o să îi ținem pe oameni izolați la domiciliu 21 de zile, cum am văzut anumite fake-news-uri. Nu se vor lua măsuri foarte vizibile de ordine publică, dar se va întări capacitatea de implementare a deciziilor, a măsurilor care sunt luate fie de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, fie de ministrul de Interne, fie de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, fie alte măsuri care sunt adoptate prin Ordonanță de urgență sau Hotărâri de Guvern”.

  Șeful Executivului a insitat că nu există riscul ca situația de urgență să fie folosită pentru a limita drepturi fundamentale ale omului, iar autoritățile vor fi extrem de precaute ”în orice limitare a unor astfel de drepturi”.

  stare de urgenta

  Citeste si: Orban: În funcţie de evoluţia coronavirusului, se va decide dacă vor fi amânate sau nu alegerile locale

  Citeste si: Ludovic Orban, declarații de presă de ultimă oră: Ce se schimbă pentru români

  Citeste si: Ludovic Orban, adevărul despre închiderea Bucureștiului: "Nu s-a discutat despre asta"

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si