Pachetul de ajutor financiar a trecut de Congresul SUA cu o majoritate de 80% din voturi, dar după luni de amânare,

Citește și: VIDEO- Rușii au dezlănțuit din nou iadul în Ucraina! 18 morți și peste 70 de răniți la Cernigău

Noua finanţare de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucială, în contextul în care forţa de invazie a Rusiei avansează şi Kievul duce lipsă de provizii militare, transmite presa internațională.

Joe Biden, așteptat să semneze azi împrumutul pentru Ucraina

Senatul a aprobat marți patru proiecte de lege adoptate sâmbătă de Camera Reprezentanţilor, după ce liderii republicani din Cameră au schimbat brusc cursul săptămâna trecută şi au permis un vot asupra celor 95 de miliarde de dolari, în mare parte ajutor militar pentru Ucraina, Israel şi Taiwan şi partenerii SUA din regiunea indo-pacifică.

Cele patru proiecte de lege au fost combinate într-un singur pachet în Senat, pe care preşedintele Joe Biden a declarat că îl va promulga miercuri.

Cel mai mare prevede 61 de miliarde de dolari în fonduri extrem de necesare pentru Ucraina, potrivit News.ro. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Administraţia Joe Biden pregăteşte deja un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul provenit din proiectul de lege, au declarat pentru Reuters doi oficiali americani.

Statele Unite au aprobat ajutorul financiar pentru Ucraina.

Statele Unite au aprobat ajutorul financiar pentru Ucraina.

[Sursa foto: Twitter]

Rusia, atacuri furibunde în mai multe orașe din Ucraina

După anunțul privind finanțarea americană pentru Ucraina, Rusia a declanșat "iadul" în mai multe orașe și regiuni din țara atacată din februarie 2022.

Rusia a atacat marți noaptea 11 comunități din regiunea Sumi, rănind 4 oameni. Forțele ruse au atacat regiunea Sumi de 242 de ori în 51 de atacuri separate pe parcursul zilei, rănind patru persoane, a informat administrația militară a Regiunii.

Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra Harkovului în primele ore ale zilei de 24 aprilie, distrugând patru clădiri rezidențiale și rănind două persoane, a informat primarul din Harkov, Ihor Terekhov, pe Telegram.

În ce constă ajutorul militar al SUA pentru Ucraina

Ajutorul militar al SUA pentru Ucraina include vehicule, muniţii de apărare antiaeriană Stinger, muniţie suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniţie de artilerie de 155 de milimetri, muniţii antitanc TOW şi Javelin şi alte arme care pot fi folosite imediat pe câmpul de luptă.

Liderii democraţi şi republicani din Senat au afirmat că Congresul a dat un pas înainte în a le transmite preşedintelui rus Vladimir Putin şi altor adversari străini că Washingtonul va continua să sprijine Ucraina şi alţi parteneri străini.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

"Acest proiect de lege privind securitatea naţională este una dintre cele mai importante măsuri pe care Congresul le-a adoptat de foarte mult timp pentru a proteja securitatea americană şi securitatea democraţiei occidentale", a declarat liderul majorităţii democrate Chuck Schumer, într-o conferinţă de presă după vot.

Pachetul de ajutor ar putea fi ultimul aprobat pentru Ucraina până după alegerile din noiembrie, când vor fi puse la bătaie Casa Albă, Camera Reprezentanţilor şi o treime din Senat.

Rusia, atacuri furibunde în mai multe orașe din Ucraina

Rusia, atacuri furibunde în mai multe orașe din Ucraina

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si