Statele Unite au depășit China la numărul de infectări cu coronavirus

Statele Unite au înregistrat, până în prezent, mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 decât oricare altă ţară din lume. Numărul a depăşit totalul Chinei şi este de peste 85.500, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Author: R.B. vineri 27 martie 2020 , 06:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

China are 81.782 de cazuri- înregistrate de la depistarea coronavirusului, la finalul anului trecut, în Wuhan (provincia Hubei)- şi este urmată de Italia, cu 80.589 de cazuri.

Citeste si: Coronavirus. Parlamentul Europan a aprobat măsuri esenţiale de sprijin la nivel comunitar

În SUA, ţară cu 330 de milioane de locuitori, au fost raportate apoximativ 1.300 de decese şi ea se află în urma Chinei, Italiei şi Spaniei.

Statul New York este cel mai afectat, cu mai mult de 74.000 de cazuri.

Întrebat joi după-amiază, în timpul unui briefing, în legătură cu cele mai recente cifre, preşedintele Donald Trump a spus că ele sunt „un omagiu adus mulţimii de teste pe care le-am făcut”. El a pus sub semnul întrebării datele care sunt transmise de la Beijing.

Citeste si: Coronavirus- Germania efectuează 500.000 de teste pe săptămână

Vicepreşedintele Mike Pence a declarat că testele pentru Covid-19 sunt disponibile acum în 50 de state americane şi peste 552.000

de teste au fost realizate la nivel naţional.

Trump a stabilit un scop foarte ambiţios- să redeschidă ţara pe 12 aprilie, în Duminica Paştelui.

Citeste si: Un medic din Cluj și-a infectat soția cu coronavirus după ce a venit de la amantă

La nivel naţional, 3,3 milioane de americani se află în şomaj din cauza pandemiei. „Trebuie să se întoarcă la muncă. Ţara noastră trebuie să revină, se bazează pe asta şi cred că asta se va întâmpla destul de rapid”, a subliniat Trump.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si