Statele Unite nu pot conta pe faptul că vor avea un vaccin eficace pentru Covid-19. Epidemia s-ar putea agrava semnificativ

Statele Unite nu pot conta pe disponibilitatea unui vaccin sigur şi eficace pentru Covid-19, a declarat marţi cel mai reputat expert în boli infecţioase al guvernului american, Anthony Fauci, care a avertizat că creşterea zilnică a cazurilor ar putea ajunge de peste două ori mai rapidă dacă americanii nu vor lua măsuri pentru a ţine virusul sub control, transmite Reuter.

Author: K.B. miercuri 01 iulie 2020 , 07:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

California, Texas şi multe alte state au raportat creşteri record ale noilor cazuri de infecţii, ceea ce a dus la o reevaluare bruscă a eforturilor Statelor Unite de a limita pandemia.

”Este extrem de important să avem vaccinuri sigure şi eficace disponibile pentru toată lumea din această ţară”, a declarat Fauci, şeful Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, într-o comisie a Senatului.

Citeste si: Mesajul RO-ALERT a fost transmis populației! Incendiu la o vulcanizare din Drobeta Turnu-Severin

În lume sunt dezvoltate şi testate numeroase vaccinuri pentru noul coronavirus, într-un ritm fără precedent.

Fauci a avertizat însă că ”nu există nicio garanţie... că vom avea un vaccin sigur şi eficace”, şi a îndemnat americanii să se unească pentru a ţine sub control virusul.

Fauci a avertizat că creşterea zilnică a cazurilor noi din Statele Unite, în prezent în jur de 40.000, ar putea ajunge la 100.000 dacă oamenii nu vor respecta regulile de distanţare socială şi nu vor purta măşti.

”Sunt foarte îngrijorat pentru că situaţia s-ar putea înrăutăţi foarte mult”, a spus el.

Citeste si: Doliu în lumea filmului. Renumitul actor de comedie a pierdut lupta cu viața

Observaţiile sale se alătură avertismentelor oficialilor din domeniul sănătăţii potrivit cărora unii americani, în special adulţii mai tineri, s-au relaxat după restrângerea restricţiilor impuse de autorităţi în martie şi aprilie pentru a opri pandemia.

Multe state în care virusul este acum în plină expansiune au început redeschiderea afacerilor fără să fi fost îndeplinite condiţiile stabilite de guvern pentru a face acest lucru în siguranţă.

Există temeri că creşterile recente se vor amplifica în această săptămână, când americanii sărbătoresc Ziua Independenţei, pe 4 iulie, când americanii în mod tradiţional aglomerează plajele şi campingurile şi se adună pentru a urmări jocurile de artificii.

Peste 126.000 de americani au murit din cauza COVID-19 şi milioane şi-au pierdut locul de muncă pe măsură ce companiile şi şcolile au fost închise pentru a conţine răspândirea virusului. Economia americană s-a contractat brusc în primul trimestru şi este de aşteptat ca declinul să fi continuat în perioada aprilie-iunie.

Cazurile COVID-19 au crescut de peste două ori în iunie în cel puţin 10 state din SUA, inclusiv în Texas şi Florida.

Los Angeles, al doilea cel mai mare oraş din SUA, a devenit un nou epicentru al pandemiei, deoarece cazurile de coronavirus şi spitalizările au crescut, în pofida ordinelor guvernatorului din California, Gavin Newsom, de a cere barurilor să se închidă şi locuitorilor să poarte măşti în aproape toate spaţiile publice.

Comitatul Los Angeles a raportat luni aproape 3.000 de cazuri noi.

Un alt punct fierbinte este Texas, unul dintre statele care şi-a redeschis economia cel mai devreme.

Marţi, guvernatorul Greg Abbott a extins ordinele date spitalelor ca paturile să rămână disponibile pentru cazurile severe de Covid-19.

Creşterea numărului de cazuri de infectare a redus speranţele că ce a fost mai greu pentru oameni şi economie a trecut şi a readus criticile faţă de modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat criza, cu mai puţin de 5 luni înainte de alegeri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si