7 partii de schii, unele lungi de peste 2 kilometri, pensiuni cochete si mancare ce-ti lasa gura apa. Asa poate fi descris in cuvinte paradisul de la Cavnic- un fost oras minier din muntii Gutai, care in ultimii ani a urcat incet, dar sigur, in varful statiunilor turistice din Romania.

Pentru cei din nordul tarii, Cavnicul este la fel de frumos ca Valea Prahovei... in plus, e mult mai ieftin.

O familie de fosti mineri din Cavnic, care are o pensiune aproape de partie, s-a apucat de aceasta afacere in urma cu mai bine de zece ani. Oamenii au simtit potentialul turistic si, cu o investitie minima, au reusit sa isi transforme locuinta intr-o vila rustica si cocheta.

Ana Pop- proprietar pensiune: Si eu si sotul, parintii, bunici cu totii am lucrat in minerit. In clipa in care mina s-a inchis am inceput pe partea de turistim cu 1-2 camere si ne-am extins acum avem 14 camere aici.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Preturile la cazare in Cavnic pornesc de la 50 de lei pe noapte si nu depasesc suma de 200 de lei. In jurul partiilor si micii comercianti si-au gasit loc :unii inchiriaza echipamente de schi, iar altii vand mancare si dulciuri. Profiturile sunt frumusele mai ales in weekenduri.

Rafael Petrusca- porpriatar stand inchiriere echipament: Foarte multi turisti vin la noi si opteaza pentru centre de inchiriere.

Merita mai bine acum? Comparativ cu alti ani sunt mai multi turisti in ultima perioada.

Primarul din Cavnic spune ca anul acesta, de sarbatori au fost mai multi turisti ca niciodata.

Vladimir Petrut-primar Cavnic: Am avut o statistica, in prima duminica din ianuarie am avut 3600 de masini care au fost parcate in zona domeniului schiabil, sa va faceti o idee, vin turisti din toata lumea, chiar si din China. Din toata Europa, din afara Europei.

Atrasi de frumusetea zonei si de potentialul turistic sunt si investitorii straini, care in curand vor incepe aici constructiile unor hoteluri.

Vladimir Petrut-primar Cavnic: Am semnat doua contracte cu doua lanturi care detin moteluri si hoteluri in tara si ins trainatate si urmeaza ca luna viitoare o alta firma sa investeasca intr-un hotel foarte mare si intr-o baza de peste 50 de milioane de euro. Vrem ca turismul sa fie axa prioritara.

Orasul Cavnic are peste 5000 de locuitori, iar cei cu afaceri in zona traiesc din turism si pe timpul verii. Oameni din tara si din straintate vin in vacanta, atrasi de ospitalitatea si de traditiile din Maramures.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si