Statul îşi bate joc de copiii bolnavi de cancer! Medicamentele esenţiale pentru micuţii suferinzi nu se mai găsesc în spitale de DOI ani!

Cel putin 3 medicamente de care au nevoie acuta copiii bolnavi de cancer lipsesc din cateva spitale din tara. De multe ori, parintii lor sunt nevoiti sa cumpere cu bani grei din strainatate acele medicamente pe care ar trebui sa le primeasca in mod gratuit de la statul roman. Asparaginase (asparaginaza), de exemplu, tratament esential pt bolnavii de leucemie, lipseste de cel putin doi ani din spitale sau vine in doze prea mici.

G. S., marți 20 noiembrie 2018 , 18:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Criza medicamentelor pare o problema fara rezolvare la spitalele din Romania. La sectia de oncopediatrie din spitalul judetean din Craiova cateva medicamente lipsesc. Medicii o recunosc, insa doar pe la colturi.

Medicamentele nu exista la distribuitorii care au castigat licitatia, dar ar putea fi cumparate direct din zonele in care se gasesc, fapt care nu se intampla. Disperate, mamele copiilor apeleaza la voluntari si prieteni.

Pentru unele tratamente, care se gasesc in farmacii, mamele celor mici spun ca sunt situatii in care trebuie sa bage mana adanc in buzunar.

O alta mamica, din Filipine, care s-a mutat cu familia in urma cu 3 ani, in Romania, are baiatul internat la oncopediatrie, in Craiova. Si ea s-a confruntat cu lipsa medicamentelor, dar a fost ajutata de doctori, care au adus tratament din alte tari, prin intermediul unor voluntari.

In farmacii, alta problema. Medicamentele care ar trebui sa fie in stoc, pot fi cumparate doar la comanda.
Conducerea spitalului transmite ca pacientii trebuie sa astepte, in timp ce ministrul sanatatii da vina pe managementul unitatilor sanitare.

In sectia de Oncologie pentru adulti, doctorii au aceeasi problema. In octombrie au trimis solicitari pt 15 medicamente care ar fi trebuit sa ajunga la inceputul lunii noiembrie. Medicamentele n-au ajuns nici acum si nimeni nu e in stare sa explice de ce.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si