Înregistrarea audio, postată duminică pe reţeaua desocializare Telegram este atribuită purtătorului de cuvânt SI Abu Hamza El Qurashi.

EAU şi Bahrain au trădat islamul normalizându-şi relaţiile cu Israelul, acuză SI în înregistrare.

Cele două ţări arabe sunt aliate apropiate ale Arabiei Saudite, cea mai influentă monargie de la Golful Pesic, care nu şi-a normalizat relaţiile diplomatice cu Israelul, dar care s-a angajat în ceea ce experţii consideră o normalizare treptată sau alternativă.

Purtătorul de cuvânt al SI îi îndeamnă pe combatanţii grupării şi pe musulmani să comită atacuri în regatul saudit, în care se află cele mai sfinte locuri ale islamului.

Statul Islamic şi-a pierdut ultimul mare bastion din Siria, în 2019, după ce a controlat un teritoriu situat de o parte şi de alta a frontierei din Siria şi Irak începând din 2014.

Fostul lider al grupării teroriste Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis în octombrie 2019.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

”Califatul” autoproclamat de SI în 2014 a fost înfrânt, însă numeroşi jiadişti din cadrul SI se ascund într-o vastă zonă deşertică situată în apropierea frontierei dintre Siria şi Irak, de unde pregătesc în continuare cu regularitate atentate.

Citeste si: Se închid școlile! Ministrul Educației a făcut anunțul

Purtătorul de cuvânt al SI a îndemnat duminică simpatizanţii organizaţiei să atace atât oleoducte şi infrastructuri în Arabia Saudită, cât şi occidentali prezenţi pe teritoriul saudit, din cauza complezenţei de care dă dovadă, în opinia sa, regatul saudit faţă de normalizarea relaţiilor unor ţări de la Golful Persic cu Israelulul, scrie Reuters.

”Sunt multe ţinte.... Începeţi prin a distruge oleoductele, fabricile şi infrastructurile care reprezintă surse de bogăţie ale Guvernului tiran”, îndeamnă Abu Hamza al-Muhajir în acest discurs înregistrat.

El consideră că Arabia Saudită a susţinut normalizarea relaţiilor diplomatice ale Israelului cu EAU şi Bahrainul, dându-le autorizaţia de a survola spaţiul aerian saudit pentru a-şi trimite delegaţii în Israel.

Citeste si: Orban despre candidaturile lui Rafila şi Streinu Cercel pentru PSD: Greşeală gravă

Bahrainul a urmat luna trecută exemplul EAU şi şi-a normalizat relaţiile diplomatice cu Israelul, în pofida unui val de condamnări în lumea arabo-musulmană.

Israelul a trimis duminică o delegaţie în Bahrain.

Cele două ţări au semnat un comunicat comun, un simbol ala acestei apropieri.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a îndemnat recent că este necesară o intensificare a eforturilor în vederea unuiacord de pace durabil în conflictul israeliano-palestinian.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si