Anunț oficial pentru București. Decizia STB intră în vigoare de la 1 aprilie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat marți că, începând cu 1 aprilie, STB va reduce cu până la 40% numărul mijloacelor de transport public din București.

Author: I.C. marți 31 martie 2020 , 16:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Decizia vine după reducerea de 25% a mijloacelor de transport, la începutul pandemiei de coronavirus.

„De mâine, parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% față de situația normală dar nu va fi suspendată nicio linie.

Am mai făcut o reducere de 25%, la debutul stării de urgență, acum reducem cu încă 15%, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2. Parcul programat pentru weekend nu se modifică”, a arătat Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeste si: Alte trei decese la persoane diagnosticate cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 72

Numărul mijloacelor de transport va fi calculat în funcție de gradul de încărcare și se va avea în vedere siguranța bucureștenilor.

„STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții

în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea”, a adăugat aceasta.

Noul program, cu orarul de trecere prin stații pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA, iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoTB (Info Transport București).

Citeste si: Avertisment pentru părinți în plină epidemie de coronavirus. Atenție la simptomele copiilor

Dezinfectarea tuturor vehiculelor STB

Totodată, STB SA anunță că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai.

STB SA face apel la public să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități, să se informeze numai din surse oficiale și să urmeze ghidurile de pe pagina de internet fiipregatit.ro.

Citeste si: Coronavirus în România. 293 de persoane infectate în 24 de ore. Bilanțul oficial: 2.245

STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si