Stefan, baiatul cu dizabilitati, a invins sistemul! Dupa doi ani, se bucura de toate conditiile pentru a invata carte!

Dupa aproape doi ani, Stefan Stoian, elevul cu dizabilitati a carui poveste i-a impresionat pe telespectatorii nostri, si-a gasit locul intr-o scoala care ii respecta drepturile. Mai mult de atat, primaria ii asigura transport la domiciliu si plateste costurile de scolarizare.

Author: G. S. marți 10 aprilie 2018 , 16:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Dupa ce am mediatizat toate aceste lucruri greu de suportat, situatia lui Stefan, elevul cu dizabilitati umilit de sistem, s-a schimbat radical.
Aceasta  masina ii asigura zilnic transportul la un liceu privat. Primaria sectorului 5 plateste toate costurile de scolarizare. Soferul este si el instruit sa-l ajute pe tot parcursul drumului. 
 
 
Odata ajuns la scoala nu mai intampina niciun obstacol. Dimpotriva totul ii este la indemana. De la urcaul la etaj si pana la accesul la invatatura!
Pe langa toate astea in noua scoala Stefan beneficiaza si de o masa calda cu un meniu variat din bugetul primariei.
 
 
Stefan este dispus oricand sa se intoarca in sistemul public de invatamant insa niciun liceu din capitala nu are asigurate conditiille obligatorii pentru copii cu dizabilitati, aflati in situatia adolescentului. Ultima sentinta de la tribunalul Bucuresti....
 
Speram ca intr-un viitor apropiat sa gasim normalitatea si in liceele de stat unde toti elevii
au dreptul la invatatura!

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si