Stephan Pelger deces. Acesta s-a născut pe data de 8 octombrie 1979, la Brașov. 

Viața și cariera unuia dintre cei mai iubiți designeri

Stephan Pelger deces. Cum a ajuns designer?

Stephan Pelger deces. Cum a ajuns designer?

„Sunt înfiat de la vârstă de un an şi cred că este un dar şi o şansă în viaţă pe care o ai o dată într-o viaţă, pentru că am nimerit la o familie care nu doar că m-a adoptat, ci chiar îmi este familia adevărată, familia mea, părinţii mei.

N-am avut curiozitatea nici măcar o zi să aflu care îmi sunt rădăcinile adevărate. Mama m-a încurajat tot timpul să-mi urmez abilităţile creative, deoarece, fiind artist, era un pic mai libertină decât tată. Tată era sever, dar a înţeles că nu pot să devin preot sau doctor sau avocat, era clar că un singur drum era calea mea”, povestea regretatul designer, acum câțiva ani.

Stephan Pelger s-a născut într-o familie de origine germană. Acesta a intrat instinctiv în lumea modei. La vârsta de zece ani, acesta se juca desenând colecții de modă, inspirate de Audrey Hepburn pentru prima sa muză, matușa din Elveția.  La 14, Stephan avea deja primul job creativ. El decora vitrinele magazinului Benetton din Brașov, care era deținut în franciza de către aceeași mătușă.

Citește și: Cine a fost Stephan Pelger? Viața și cariera unuia dintre cei mai iubiți designeri

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

După câțiva ani, Stephan și-a făcut lucrarea de diplomă la Fashion Institute din Viena pentru Benetton și Sisley. Acesta a fost acceptat la prestigioasa școală de modă austriacă în 1998, atunci când terminase liceul la Brașov. Timp de trei ani și jumătate, a învățat tainele tricotajului, design grafic, design de accesorii și arta tiparelor. 

Mai mult decât atât, la Viena a învățat și ,,munca de jos'' din spatele unei colecții.

A cusut de mână pene și paiete pentru Missoni. A decorat vitrine, a lucrat ca stilist la televiziunea germană, la Schella Kann, o casa haute-couture care face costume pentru opera din Viena, sau pentru producătorul de casmir Di Vercallo. 

Stephan Pelger, un nume cunoscut peste hotare

Stephan Pelger deces. Cum a ajuns designer?

Stephan Pelger deces. Cum a ajuns designer?

Ulterior, în anul 2004 s-a întors în România pentru a-și crea propriul brand. 

În anul 2005, Stephan Pelger și-a prezentat prima colecție la Săptămâna Modei din România. A fost foarte bine primită de critici. Acesta a fost doar începutul unei cariere deosebite în lumea modei.

Citeste si: Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”- kfetele.ro

Citeste si: Atacat de rechin. Un actor celebru din "Piraţii din Caraibe" a murit la 49 de ani. Și-a găsit sfârșitul în timp ce făcea surfing- radioimpuls.ro

În ziua de azi, Stephan Pelger reprezintă un nume cunoscut atât în spațiul modei autohtone, cât și peste hotare. La Săptămâna Modei de la Berlin, acesta a participat de cinci ori. Creațiile sale sunt purtate de cele mai stilate vedete ale țării. 

Acesta a fost recompensat cu multe premii, atât naționale, cât și internaționale. 

Citește și: VIDEO- Stephan Pelger. Declarațiile designerului despre perioada petrecută într-o clinică de dezintoxicare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si